Zo vraag je een persoonlijke lening aan

Wil je graag je huis verbouwen of een lening aanvragen om een droom te gaan najagen, maar heb je hier niet voldoende geld voor? Dan is een persoonlijke lening vast wel eens door je hoofd geschoten. Echter zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer door het aanbod aan professionele (en helaas ook onbetrouwbare) partijen die jou een lening willen aanbieden tegen een bepaald rentepercentage. Dan is het wel handig om te weten welke mogelijkheden er zijn en hoe je een persoonlijke lening aan kunt vragen.

Hoe te beginnen?

Bedenk als eerste wat voor persoonlijke lening je af wilt sluiten. Wil je eenmalig een vast bedrag lenen of wil een doorlopend krediet, waarbij je flexibel kunt lenen? Als je dit hebt besloten, kun je online bekijken welk bedrag je ongeveer kunt lenen en hoeveel rente je daarover moet betalen. Uiteraard varieert dit per aanbieder. Hierna kun je de lening aan gaan vragen. Dit kan bijvoorbeeld via het Nederlands Krediet Collectief, waarbij je er zeker van bent dat je dit via een betrouwbare partij regelt. Dit kan eenvoudig online in vier stappen.

Stap 1: aanvragen offerte

Heb je de vorige inleiding doorlopen, dan kun je nu een offerte aanvragen voor de persoonlijke lening naar keuze. Deze aanvraag zal vervolgens getoetst en bekeken worden door het NKC om te kijken of je aan alle voorwaarden voor de desbetreffende lening voldoet.

Stap 2: ontvangen offerte

Is je aanvraag door het NKC goedgekeurd, dan ontvang je direct online een offerte met de mogelijkheden voor een persoonlijke lening en de bijbehorende kosten en/of rentepercentages. Lees deze offerte goed door voor je een beslissing neemt!

Stap 3: documenten indienen

Vervolgens zal het NKC je vragen om documenten in te dienen, zodat ze kunnen checken of alle gegevens en documenten kloppen en of je rechtsgeldig een persoonlijke lening kunt aanvragen. Een kredietverstrekker of bank die de lening aan je verstrekt wil uiteraard wel weten wat je financiële achtergrond is voor ze je een lening verstrekken.

Stap 4: akkoord?

Ga je akkoord met de offerte en heb je alle benodigde documentatie ingeleverd? Dan zal de persoonlijke lening in gang worden gezet en zal je binnen enkele dagen het bedrag op je rekening gestort krijgen. Vaak krijg je ook een contract waarin alles over de lening uitgebreid beschreven staat. Lees dit document en zeker de kleine lettertjes ten alle tijden goed en serieus door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan qua rentepercentages of maandelijkse kosten.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...