Zo vind je het perfecte bedrijfspand

Ben je op zoek naar het perfecte bedrijfspand die aan al je eisen voldoet? Dan kan dit best nog weleens een zoektocht zijn, omdat er veel aanbod voorhanden is. Hieronder enkele tips om het perfecte bedrijfspand te vinden.

Input vragen

Ook je medewerkers hebben vaak genoeg ideeën over het perfecte bedrijfspand. Door ze mee te laten denken over bepaalde eisen waar een nieuw bedrijfspand aan dient te voldoen, zorg je ervoor dat ze zich gewaardeerd voelen en waarschijnlijk ook serieus met goede input zullen komen, die je daadwerkelijk kan helpen om een goed bedrijfspand te vinden.

Locatie en eisenpakket

Denk er goed over na aan welke eisen het nieuwe pand dient te voldoen en de locatie. Dient de locatie zich te bevinden in de buurt van een bepaalde plaats, een station of een grote parkeerplaats? Denk er goed over na wat je nodig hebt voor het perfecte bedrijfspand. Heb je veel personeel dat met de fiets komt? Zorg dan voor een veilig fietsenrek. Komen er juist veel met de auto? Zorg er dan voor dat ze de auto in de direct nabijheid van het nieuwe bedrijfspand kunnen parkeren om te laten zien dat je ook om hun wensen en behoeften op het gebied van een nieuw bedrijfspand geeft.

Makelaar

Zoek een makelaar op waar je een goed gevoel bij hebt. Deze makelaar kan met behulp van jouw wensen en behoeften en de locatie waar het pand zich dient te bevinden, op zoek naar het perfecte bedrijfspand. Een bedrijfsmakelaar heeft hier vaak jarenlange ervaring in en kunnen voor jou een top vijf van bedrijfspanden maken, waar je uiteindelijk kunt gaan kijken of het iets is. Industry District kun je ook inhuren om te laten zoeken naar een bedrijfspand. Dit platform gaat binnen hun netwerk graag voor je op zoek naar het perfecte bedrijfspand voor jou.

Financiering

Vind je het spannend en financieel een te grote stap om een bedrijfspand te kopen? Kijk dan naar de mogelijkheden om het pand eerst te huren. Laat de makelaar een duidelijk huurcontract opstellen met de verhuurder om extra kosten te voorkomen.

Bestemmingsplan en energielabel

Ga je een bedrijfspand huren of kopen? Let er dan altijd op wat het bestemmingsplan is. Je kunt dit opvragen bij de gemeente, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wordt er een geheel nieuw wijk rondom het bedrijfspand gebouwd? Of zijn er andere veranderingen in de toekomst die al bekend zijn? Tegenwoordig is het ook van belang om te kijken wat het energielabel van een pand is. Een kantoorpand wat groter is dan honderd vierkante meter dient namelijk vanaf dit jaar minimaal te voldoen aan energielabel C, anders kan het de functie als bedrijfspand verliezen en dien je eerst aanpassingen op het gebied van verduurzaming toe te passen, voordat je het pand weer in gebruik mag nemen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...