Zo maak je online een offerte of een factuur!

Moet je regelmatig een offerte of een factuur maken voor je bedrijf? Dan is het raadzaam dit op een zo snel en efficiënt mogelijke manier te doen. Tegenwoordig kun je gelukkig heel eenvoudig een factuur of een offerte maken. Online zijn verschillende templates te vinden die aan alle eisen voldoen. Wil je graag zelf een online offerte of factuur maken? In deze blogs lees je tips waarmee jij een perfecte offerte of factuur voor je bedrijf kunt maken!

Kies de juiste stijl

Stijl is erg belangrijk bij het maken van een offerte en een factuur. Het is als het ware je visitekaartje. Bij de meeste online templates kun je een ontwerp kiezen en hierbij bijvoorbeeld de kleuren aanpassen. Houd bij het ontwerpen rekening met de stijl van je bedrijf. Heb je een heel informeel bedrijf? Gebruik dan niet te felle kleuren. Bij een wat informeler bedrijf, daarentegen, kan een kleurtje juist wel leuk zijn.

Voeg je logo toe

De klant moet bij het ontvangen van een offerte of een factuur meteen weten van welk bedrijf deze afkomt. Zorg daarom dat je bedrijf duidelijk herkenbaar is op de documenten. Het beste kun je dit doen door de logo boven of onder aan de documenten te plaatsen. Ook is het aan te raden altijd dezelfde, herkenbare stijl te gebruiken, die voldoet aan de eisen van de vorige alinea.

Wat plaats je in een offerte?

Een offerte is een schatting van de kosten die gemaakt worden. Hiermee wordt de verwachte prijs voor de klant samengesteld. Een offerte moet voldoen aan de volgende punten: de offertedatum en een referentienummer, de naam, adresgegevens en contactgegevens van je bedrijf en die van de klant, het btw-identificatienummer van jouw bedrijf, evenals het btw-percentage en het btw-bedrag, het KVK-nummer en het IBAN-nummer van je bedrijf. Ook de te leveren goederen of diensten met de bijbehorende tarieven moeten geleverd worden.

Wat moet je in een factuur vermelden?

Ook een factuur moet aan een aantal vastgestelde eisen voldoen. Een factuur is het vervolg op de offerte. Het gaat hier niet om de geschatte kosten, maar om de kosten die daadwerkelijk zijn gemaakt. In een factuur moet je onder andere de volgende zaken vermelden: het factuurnummer, de factuurdatum, het btw-tarief, het aantal geleverde goederen of diensten, het totale te betalen bedrag, je KVK- en btw-nummer en je klantgegevens. Al deze gegevens moeten verplicht vermeld worden. Vaak zijn de online templates al voorzien van alle eisen en hoef je alleen nog maar je eigen gegevens in te vullen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...