Zo kun je internetverbinding op kantoor verbeteren

Heb je last van een trage internetverbinding op kantoor of wil je er gewoon graag voor zorgen dat je een zakelijke internetverbinding hebt die goed beveiligd is en optimaal werkt? Lees hieronder dan de tips om de internetverbinding op kantoor te verbeteren.

Antivirus scanner

Laat regelmatig een goede antivirus scanner je netwerk scannen en doorzoeken op eventuele virussen of andere kwaadaardige personen of programma’s die in je netwerk proberen in te breken en daardoor in je systemen proberen te komen. Door te investeren in een goed antivirus softwareprogramma verklein je de kans dat hackers gemakkelijk toegang tot je systemen kunnen krijgen.

Elektronica up-to-date houden

Zorg dat het kantoorpersoneel werkt met goed werkende laptops met de nieuwste updates en programma’s. Met verouderde computers of laptops is het lastig werken en ook de internetverbinding kan dan trager gaan werken. De stuurprogramma’s die het netwerk dan moeten bedienen zijn waarschijnlijk verouderd of werken niet meer optimaal.

Instellingen checken

Zorg ervoor dat de instellingen van je netwerk naar je apparaten toe optimaal werkt. Is dit niet het geval? Check dan of je een verouderde router hebt of dat de instellingen in je netwerk wellicht niet goed ingeregeld staan, zodat werknemers geen gebruik kunnen maken van snelwerkend internet. Kijk ook eens of het helpt om een bekabeld netwerk door middel van een ethernetkabel aan te leggen. Heb je geen idee hoe het komt dat je internet(snelheid) niet optimaal werkt? Schakel dan een specialist in om te checken waar de knelpunten binnen jouw netwerk liggen.

Onbekende gebruikers de toegang ontzeggen

Maak jij gebruik van een wifi verbinding voor werknemers? Zorg er dan voor dat ongenode gasten niet mee kunnen liften op je netwerk door regelmatig je wachtwoord te veranderen en een moeilijk wachtwoord uit te kiezen. Ook kan het helpen om ervoor te zorgen dat er een toegangssysteem nodig is om via het netwerk van jouw bedrijf te kunnen werken. Zo kunnen ongenode gasten sowieso al geen gebruik maken van jouw netwerk. Dit kan ook één van de redenen zijn waarom de internetsnelheid laag ligt en het internet dus traag werkt.

Heb je bovenstaande tips doorgenomen en nog steeds geen idee wat de oorzaak kan zijn van een traag netwerk? Schakel dan een ICT specialist in om het netwerk goed uit te lezen en om erachter te komen wat de oorzaak of oorzaken zijn van het trage internet op kantoor.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...