5 zakelijke uitjes met teambuilding als doel

Ben je manager of teamlead van een team? Of wil je dat jouw werknemers beter met elkaar gaan samenwerken? Misschien heb je wel een nieuw bedrijf waardoor de collega’s elkaar nog niet zo goed kennen. Dan kun je verschillende trainingen volgen om het samenwerkingsgevoel aan te wakkeren. Maar, je kunt het ook anders aanpakken: een zakelijk teamuitje.

Wanneer je met collega’s een activiteit gaat doen, vaak met een spelelement, werk je op een leuke manier aan teambuilding. Collega’s moeten samenwerken om tot een goed resultaat te komen. Ideaal voor de teambuilding! Je kunt veel uitjes plannen. Sommige uitjes zijn speciaal gericht op de teambuilding. Wij hebben 5 zakelijke uitjes met teambuilding als doel voor je op een rijtje gezet!

  • Lasergamen: Lasergamen is een spel dat goed bijdraagt aan de teambuilding. Bij lasergamen werk je samen in teams. Samen met je team probeer je het andere team uit te schakelen door te ‘schieten’ met lasers. Je moet met je team overleggen, tactieken bespreken en het belangrijkste: samenwerken. Met lasergamen ben je op een leuke, bewegelijke manier bezig met teambuilding. Lasergamen is geschikt voor jong en oud. Het is niet gevaarlijk en je hoeft niet heel sportief te zijn. Ideaal wanneer de leeftijd van de werknemers verdeeld is.
  • Speurtocht: Heerlijk in de buitenlucht een stad verkennen terwijl je samenwerkt met je team. Tijdens een speurtocht moet je, vaak in een stad, verschillende opdrachten uitvoeren. Bij deze opdrachten moet je raadsels oplossen, naar verschillende plekken lopen en het aller belangrijkste: samenwerken. Ideaal als teambuildingactiviteit.
  • Escaperoom: Je hersenen laten kraken, vertrouwen op bevindingen van anderen en ieder zijn of haar kwaliteiten laten benutten: met een escaperoom krijgt iedereen de kans om uit de comfortzone te gaan. Escaperoom ruimtes hebben verschillende thema’s, moeilijkheidsgraden en groottes. Kies een escaperoom uit waar je deze zakelijke teambuilding activiteit kan uitvoeren.
  • Expeditie Robinson spel: Zijn je teamleden fanatiek? Sportief? En willen ze graag winnen? Met een Expeditie Robinson spel daag je jezelf en je teamleden uit om te gaan voor goud. Tijdens het Expeditie Robinson spel moet je zo snel mogelijk verschillende spellen zien te winnen. De spellen zijn elke keer anders. De ene keer gaat het om kracht, de andere keer om uithoudingsvermogen en de volgende keer om inzicht. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Daarom moet je bij een Expeditie Robinson spel wel samenwerken om als beste team uit de race te komen.
  • Moord diner: Wil je de activiteit ‘s avonds laten plaatsvinden? Dan is een moord diner erg geschikt. Er is iemand vermoord. Tijdens de avondmaaltijd ga je onder het genot van een hapje en een drankje op onderzoek uit. Vind motieven en alibi’s en ontmasker de moordenaar. Je werkt in teams om de moordenaar te ontmaskeren. Daarom is een moord diner een geschikt teamuitje!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...