Zakelijke smartphone kopen: let op deze punten!

Bij sommige banen is het handig als je naast je eigen telefoon ook nog over een zakelijk telefoon beschikt. Bijvoorbeeld als je veel klantcontact hebt of de hele dag bereikbaar moet zijn.

Bij een zakelijke telefoon let je wellicht op wat andere functies dan bij je eigen telefoon. Zo moet het scherm natuurlijk wel scherp en mooi zijn om je mails goed te kunnen lezen en moet er een goede speaker inzitten voor het telefoneren. Je zal minder computerkracht nodig hebben aangezien je er geen spelletjes op gaat zitten spelen of veel video’s op zal zitten kijken.

Aandachtspunten bij aanschaf van een zakelijk smartphone

Het zal je wel al zijn opgevallen dat veruit de meeste mensen over óf een Apple telefoon beschikken óf over een Samsung Galaxy telefoon. Hier zit het grootste verschil zich in het besturingssysteem. Iphone’s hebben een IOS besturingssysteem en Samsung telefoons maken gebruik van het Android besturingssysteem. De keuze tussen deze beide systemen lift vooral aan persoonlijke voorkeur. Het is dan ook waarschijnlijk wel handig om te kiezen voor een telefoon met een besturingssysteem hetzelfde als je eigen telefoon. Zo ben je daar al aan gewend en zal je de nieuwe telefoon sneller onder de knie hebben.

Processor en geheugen zijn ook erg belangrijk maar het ligt wel aan wat je precies met de telefoon wilt doen welke je nodig hebt. Zal je veel documenten of foto’s moeten opslaan op je telefoon dan is het handig om een telefoon te kiezen met een ruim geheugen. Moet je vaak videobellen of foto’s of video’s bewerken op je telefoon dan is het verstandig om een telefoon te kiezen met een snelle processor. Heb je een nieuwe smartphone gekocht? Kijk dan eens voor telefoon accessoires van Smartphonehoesjes.nl. Zo is het vaak verstandig om een hoesje en/of screenprotector te kopen ter bescherming van je nieuwe telefoon.

Hoe vind ik de beste zakelijke telefoon?

Dit zijn dus een paar punten waar je rekening mee moet houden als je een zakelijke telefoon aanschaft. Vaak gaat dit ook wel in overleg met je werkgever als je die hebt. Die zal jou kunnen vertellen wat ze verwachten dat je ermee kan doen en aan de hand daarvan kan je een weloverwogen keuze maken. Er is natuurlijk ook nog keuze buiten een Iphone of een Samsung, maar omdat deze telefoons het meest gangbaar zijn en door de meeste programma’s worden ondersteunt is het meestal wel de verstandigste keuze om voor een van deze twee te gaan. Ligt je voorkeur bij een Samsung? Dan is de Samsung Galaxy S21 FE een aanrader, uiteraard mag een Samsung Galaxy S21 FE case dan niet ontbreken om te beschermen tegen valschade. Toch liever een iPhone? Dan is de iPhone 12 een uitstekende keuze. Beide merken hebben een groot aanbod aan modellen telefoons van verschillende prijzen, er is dus voor elk budget wel wat te vinden.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...