Werken in de online marketing? Deze opleidingen gaan je helpen!

Ben je op zoek naar een baan in de online marketing? Dan is het handig als jouw kennis en vaardigheden matchen met de kennis waar ze in de vacature om vragen. Er staan altijd een aantal vaardigheden in de vacaturetekst beschreven, maar er zijn vaak meer eigenschappen en vaardigheden die jij bezit en die je kunnen helpen om een baan in de online marketing te kunnen bemachtigen. In dit artikel zetten we een aantal opleidingen en vaardigheden op een rij die jou zeker een streepje voor geven wanneer je solliciteert op een vacature in de online marketing.

Solliciteren op de functie

Wanneer jij denkt dat je goed in het plaatje past dat gevraagd wordt, dan moet je dat duidelijk zien te maken op jouw cv en in je motivatiebrief. Op jouw cv kun je opgedane kennis en gevraagde vaardigheden goed naar voren laten komen. In je sollicitatiebrief heb je de ruimte om jezelf te verkopen en om te laten zien dat je enthousiast bent. Het enige dat je met je cv en motivatie moet doen, is de recruiter overtuigen om je uit te nodigen voor een gesprek. In het gesprek kun je dan laten zien hoe enthousiast en geschikt je bent!

Opleidingen

Online marketing is nog een vrij “jong” vakgebied, waardoor er nog niet één specifieke opleiding is die geschikt is voor een functie binnen deze wereld. Wel zijn er logische opleidingen waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan hbo- of wo-opleidingen in de richting van communicatie en marketing. Ook commerciële economie is een goede optie. Binnen deze opleidingen kun je vaak een vakkenpakket kiezen waarbij je de focus legt op online marketing. Naast deze opleidingen zijn er ook een aantal cursussen die je kunt doen. Google biedt bijvoorbeeld diverse cursussen aan die je gratis kunt volgen. Ook Facebook heeft een eLearning omgeving (Facebook Blueprint) waar je een aantal cursussen kunt doen en een certificaat kunt halen.

online marketing vaardigheden

Vaardigheden

Als het gaat om vaardigheden zijn er een aantal dingen die je zeker moet hebben wanneer je solliciteert op een vacature in online marketing. Je moet bijvoorbeeld uitstekende schriftelijke vaardigheden hebben, omdat je veel gaat schrijven en de klant probeert te bereiken met sterke online content. Je zal zelf veel seo teksten schrijven, maar wordt waarschijnlijk ook ingevlogen voor het redigeren van teksten. Daarnaast moet je ook creatief kunnen denken: goede ideeën zijn namelijk belangrijk om vernieuwende concepten te kunnen blijven ontwikkelen. Andere vaardigheden die belangrijk zijn? Organisatorische vaardigheden, bijvoorbeeld. Ook werken in teamverband, digitale vaardigheden en een commerciële instelling zijn binnen de marketing erg belangrijk.

Het allerbelangrijkste: enthousiasme en interesse!

Vergeet vooral niet dat jouw eigen enthousiasme en interesse een sollicitatie kunnen maken of breken. Als jij eigenlijk geen interesse voelt voor social media en het internet, dan is online marketing misschien niet de juiste keuze voor jou. Maar als je wel geïnteresseerd en eindeloos enthousiast bent, dan moet je er vooral voor gaan!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...