Welke LED verlichting is het meeste geschikt voor kantoren?

Wil jij graag dat je kantoorpand sfeervol en comfortabel aanvoelt voor medewerkers? Dan is het van zeer groot belang om voor de juiste soort LED verlichting te kiezen. Mensen onderschatten dikwijls de invloed van (goed of slecht) licht op de gemoedstoestand en het energie- en motivatielevel van de mens, maar dit kan wel degelijk een grote rol spelen op kantoor of thuis. Kijk daarom goed naar welke soort LED verlichting het meest geschikt is voor kantoren en specifieke ruimtes in kantoorpanden en laat je hierover vooraf voorlichten door een specialist.

Waarom kiezen voor LED verlichting op kantoor?

In kantoorpanden is het aan te raden om altijd te kijken naar LED verlichting volgens de Europese norm, dit is ook verplicht! Uit onderzoek is gebleken dat wit koel licht een positieve invloed heeft op de gemoedstoestand van de mens en dat dit daardoor tegenwoordig ook veel gebruikt wordt in kantoorpanden. Door LED verlichting te gebruiken bespaar je ook nog eens enorm veel geld op de energierekening en werk je mee aan de verduurzaming van het kantoorpand en een verminderde impact op het milieu. Daarnaast gaan LED lampen ook veel langer mee en hoef je LED lampen dus ook minder vaak (te laten) vervangen. Uiteraard verschilt de behoefte aan de lichtsoort per ruimte binnen een kantoorpand. Een kantine heeft een andere lichtsoort nodig, dan een toilet of vergaderruimte. Daarom hieronder meer informatie voor de juiste LED verlichting per ruimte.

Entree, kantine, hallen, gangen en trappen

De beste lichtkleur om te kiezen in deze ruimtes is lichtkleur 2700-3000K. Deze kleur zorgt voor warm en sfeervol licht, wat dus zeker bijdraagt aan een licht en ruimtelijk gevoel.

Ruimtes om te vergaderen

Licht in vergaderruimtes is erg belangrijk omdat het weleens gebeurt dat er dagen zijn waarin je vele uren doorbrengt in een vergaderruimte. Het is dan extra fijn als het licht een positieve invloed heeft op het energielevel, de focus en motivatie van de medewerkers. Kies daarom in vergaderruimtes voor lichtkleur 4000K en eventuele LED spots of verlichting aan de muren. Een tl-armatuur voor led-verlichting is hier ook een goede aanvullende optie.

Kantoorruimtes

Kies ook voor de kantoorruimtes voor lichtkleur 4000K. Deze kleur zorgt voor helder, sfeervol licht en geeft energie en motivatie gedurende de dag. Je kunt vervolgens nog meer licht aanbrengen door muurlampen of plafonnières te monteren. Zo zorg je ervoor dat werknemers hun werk in een fijn verlicht kantoor uit kunnen voeren.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...