De beste manieren om je website SEO proof te maken

Bezig met het verbeteren van de online vindbaarheid van je bedrijf? Dan hoort hier ook een deel online marketing bij, waaronder SEO. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie zorgt er voor een groot gedeelte voor hoe goed je in de online zoekmachines te vinden bent. Hieronder de beste manieren om je website SEO proof te maken. Heb je hier geen verstand van? Aarzel dan vooral niet om een specialist in te schakelen, want dit zal je uiteindelijk geld kosten, maar veel meer opleveren.

Linkbuilding

Door te zorgen voor externe links van andere websites die naar jouw website linken, zorg je ervoor dat de waarde van je links en website over het algemeen groeit. Hoe meer links er naar jouw website leiden, hoe hoger je geplaatst zal worden op zoekmachines zoals Yahoo en Google. Zeker als andere websites veel bezoekers hebben en een hoge waarde, kan jouw website direct een boost krijgen door de links die ernaartoe leiden.

Ook op mobiel leesbaar

Het is ook van belang dat je ervoor zorgt dat je website ook goed via een app, tablet of mobiele telefoon te bekijken en te gebruiken is. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat jouw website ook beschikt over een goede mobiele versie.

SEO titel en koppen

Maak je bij je content altijd gebruik van duidelijke titels en tussenkoppen. Dit is voor zoekmachines namelijk een belangrijk ijkpunt om te bepalen hoe relevant en waardevol de content op jouw website is. Ook tussenkoppen spelen hierin dus een belangrijke rol. Schrijf dus geen teksten zonder alinea’s of tussenkoppen, want dan is de kans groot dat zoekmachines de content niet als erg waardevol en relevant inschatten.

Goede inhoudelijke content

Uiteraard is het hebben van informatieve en duidelijke content zeer van belang. Maak zelf unieke content en haal dit niet van andere websites af, dit hebben zoekmachines door hun unieke algoritmes snel genoeg door. Weet je niet precies hoe je teksten op de juiste SEO manier kunt schrijven? Zorg dan dat je dit gedeelte uitbesteed aan een online marketeer of een professionele tekstschrijver. De SEO expertise die zij bezitten gaat jou veel tijd opleveren, omdat zij er in hun werk dagelijks mee bezig zijn. Kijk daarom of je eventueel budget beschikbaar hebt om jouw waardevolle content op een SEO manier te laten schrijven, zodat je je website direct van meer waarde voorziet voor je vindbaarheid op zoekmachines.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...