Webshop beginnen? Deze verpakkingen heb je nodig!

Wil je een webshop beginnen? Dan is het uiteraard ook belangrijk om te kijken wat voor verpakkingsmateriaal en verpakkingen je nodig hebt om je producten netjes en veilig naar klanten te versturen. Hieronder de diverse soorten verpakkingen die je nodig hebt als je net begint met een webshop.
Uiteraard ligt de grootte en het type verpakkingsmateriaal er grotendeels aan wat voor producten je gaat versturen. Ga je kleine, breekbare producten versturen of zijn het juist grote producten die je netjes en veilig bij een klant wilt laten leveren? Denk van tevoren ook goed na hoeveel soorten verpakkingen en verpakkingsmateriaal je hiervoor nodig hebt als je net een webshop bent begonnen. Zeker als je opslagruimte beperkt is, is het een aanrader om vooraf eerst goed te kijken naar de verpakkingselementen die je echt nodig hebt.

Kartonnen dozen

Voor grotere producten zijn er altijd kartonnen dozen in alle soorten, formaten en kleuren verkrijgbaar. Er wordt hierbij een verschil gemaakt tussen enkelgolf en dubbelgolf. Enkelgolf is vooral bestemd voor lichtere producten, waarbij dubbelgolf vooral geschikt is voor zwaardere (eventueel breekbare) producten. Kartonnen dozen zijn relatief prijzig, dus zorg er goed voor dat je de juiste maat of maten besteld, waarmee je je producten optimaal kunt verzenden. Vergeet hierbij ook geen verpakkingsmateriaal te bestellen, zoals bubbeltjesfolie of ander beschermend materiaal, waardoor je producten extra goed verpakt zitten. Wil je je pakketje nog een eigen finishing touch meegeven? Cadeaulinten kopen doe je eenvoudig online, waarmee het pakketje er net iets leuker uit ziet.

Kartonnen enveloppen

Voor het versturen van kleine, platte producten zijn kartonnen enveloppen perfect geschikt. Je hoeft ze niet dicht te plakken, want ze beschikken over een plakrand. Tevens zijn de enveloppen stevig en erg licht, dus ook het versturen via de post is een makkie. Heb je zeer lichte, kleine producten? Dan kun je ook leuke cadeauzakjes kopen.

Luchtkussen enveloppen

Heb je kleine producten die iets sneller breken? Kies dan voor een luchtkussen envelop. Deze kartonnen envelop is gevuld met bubbeltjesfolie, waardoor je het product in de envelop net wat beter beschermd tegen vallen en stoten. Ook deze enveloppen bezitten een plakrand, waardoor je de rand zelf niet dicht hoeft te plakken.

Palletdozen

Ga je producten op pallets tegelijk versturen? Kies dan voor dubbelgolf palletdozen. Deze dozen zijn nog steviger dan de standaard kartonnen dozen en kunnen eenvoudig gestapeld worden en als pallet ingeseald en vervoerd worden. Deze dozen zijn iets duurder, maar de kans is hiermee wel het grootste dat de pallet veilig en heel bij de klant afgeleverd wordt.

Tassen of zakken

Wil je producten niet versturen in kartonnen dozen- of enveloppen? Kies dan voor verzendtassen of zakken. Deze zijn vaak gemaakt van stevig materiaal die het product beschermen tegen weersinvloeden, vuil of stof. Ook zorgen deze verpakkingsproducten ervoor dat je je product flexibeler en gemakkelijker in kunt pakken. Echter dien je je producten die enigszins breekbaar zijn wel zeer goed te verpakken in extra verpakkingsmateriaal, zoals bubbeltjesfolie of extra karton als je het product op deze wijze wilt versturen in een tas of zak.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...