Wat zijn de voordelen van een zakelijk postadres?

Vooral startende ondernemers werken vaak vanuit huis. Ze zitten met hun laptop aan de keukentafel en werken daar offertes en facturen uit. Een bedrijfsruimte huren is immers een kostbare aangelegenheid. Maar ook veel ondernemers die al langer aan de slag zijn hebben geen eigen bedrijfsruimte. De huur ervan is een flinke kostenpost en als je vanuit huis kunt werken dan wordt daar vaak de voorkeur aan gegeven. Het heeft echter wel één nadeel: als je geen eigen kantoor hebt dan moet je je privé adres opgeven als vestigingsadres voor je bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Dit adres staat dan ook op je website en op je facturen. Dit betekent dat mensen je thuis lastig kunnen vallen met zakelijke beslommeringen. Hier is echter een simpele oplossing voor.

Kies voor een zakelijk postadres

Je kunt eenvoudig een zakelijk postadres regelen. Als je online een verzoek indient dan is je adres vaak al binnen 24 uur geregeld. Het zakelijke adres bestaat uiteraard echt en je kunt er ook gewoon post naartoe laten sturen. Het gaat doorgaans om aansprekende locaties in de grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Je kunt ook een bijbehorend telefoonnummer aanvragen. Dit kun je vervolgens doorschakelen naar je mobiele telefoon. Je kunt ook gebruik maken van telefoonbeantwoording door een professionele telefonist.

Maak een betrouwbare en professionele indruk

Met een zakelijk vestigingsadres dat geen woonhuis is, maak je een professionele indruk. Klanten en anderen met wie je zaken doet zullen je daardoor sneller serieus nemen. Post die naar dit adres wordt gestuurd wordt voor je gescand en doorgestuurd naar je e-mailadres. Eens per week, of in overleg minder vaak, krijg je de stukken thuisgestuurd zodat je altijd over de originelen beschikt.

Een flexibele werkplek of vergaderruimte reserveren

Veel bedrijven die een virtueel zakelijk adres aanbieden beschikken over kantoorruimte waar je tegen een aantrekkelijke vergoeding gebruik van kunt maken. Je kunt een werkplek huren als thuiswerken even geen optie is. Dat kan voor een vaste dag of meerdere dagen per week, maar ook op basis van afroep. Daarnaast is het vaak mogelijk om een vergaderkamer te bespreken. Hier kun je dan een klant of zakenrelatie ontvangen voor overleg. Aanvullende faciliteiten zoals koffie en thee of en beamer voor een presentatie zijn vaak ook beschikbaar.

Een virtueel kantoor tegen een scherp tarief

Voor de huur van een virtueel kantoor betaal je een bedrag per maand, per halfjaar of per jaar. Je kunt starten met een maandabonnement om te zien of de dienstverlening je bevalt. Als je overstapt op een langer abonnement dan ben je een stuk goedkoper uit. De tarieven zijn in ieder geval fors lager dan wanneer je eigen kantoorruimte zou moeten huren waar je wellicht maar gedeeltelijk gebruik van maakt omdat je vaak onderweg bent of ook regelmatig thuis kunt werken. Vaak wordt er gewerkt met standaard tarieven voor de basis dienstverlening. Daarnaast kun je bij de meeste bedrijven aanvullende diensten inkopen als die voor jou interessant zijn. Er wordt dan een maatwerk offerte aangeboden.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...