Wat zijn de voordelen en nadelen van payrolling?

Allereerst willen we jou enorm feliciteren: het feit dat je hier op deze pagina bent beland en de voor- en nadelen van payrolling wilt weten, verraadt dat je zelfstandig ondernemer bent, een eigen bedrijf hebt en personeel in dienst hebt… Of dit in ieder geval op zeer korte termijn van plan bent. Jij weet dan nu al als geen ander dat er verschillende manieren zijn om je werknemers te betalen. Zij kunnen freelance voor jou werken, dan sturen ze je een factuur. Of zij komen bij jou in loondienst. Maar er is ook een andere optie: payrolling. Maar wat is payrolling nu precies en wat zijn de voor – en nadelen? Wij vertellen het je graag.

Wat is payrolling eigenlijk precies?

Payrolling is eigenlijk een manier van geld uitbetalen waarbij een bedrijf de verantwoordelijkheden voor zijn werkgeverschap, oftewel voor het uitbetalen van zijn werknemers en het alles goed regelen uit handen geeft. En aan wie geeft zo’n bedrijf dan de verantwoordelijkheid? Aan een payrolling-onderneming. Dit is een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is en voor jou als bedrijf alles uit handen neemt. Dit kan ontzettend handig zijn, omdat je zo minder zorgen hebt op financieel gebied en je meer kunt richten op de zakelijke lijn en op het ondernemen zelf.

Als we het hebben over de voor – en nadelen van payrolling, en dat is wat we graag in dit artikel willen bespreken, dan is bovenstaande zeker een voordeel. Je creëert meer vrijheid en het kan dan écht gaan om waar jij mee bezig wilt zijn binnen je eigen bedrijf.

Zijn er ook nadelen? Ja, natuurlijk zijn er nadelen, zoals alles eigenlijk zowel voor – als nadelen heeft. Een nadeel is dat het geld kost en dat je wellicht minder het overzicht hebt. Mocht je een klein- of middelgroot bedrijf zijn, dan is het wel handig om een payrolling-onderneming te raadplegen. Bij een groter bedrijf zou je één of meer mensen in dienst kunnen gaan nemen.

Welke afweging moet ik maken?

Het kan lastig zijn om hierin de juiste afweging te maken. Wat wil je echt en hoe belangrijk vind je het? En is het de moeite waard om geld af te staan aan een payrolling-onderneming in ruil voor vrijheid of juist niet? Dit zijn keuzes die je uiteindelijk zelf moet maken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...