Wat te doen met oude computers

Oude computers, wat moet je ermee? Heb jij bij jou op kantoor een partij oude computers waar niets meer mee gedaan wordt of heb je zelf thuis een aantal computers die je weg wilt hebben? Dan is het handig om te weten wat je er nog mee kunt om er een goede bestemming voor te vinden of om ze op de juiste manier af te voeren. Hieronder meer informatie over wat je kunt doen met oude computers.

Weggooien

Gooi je oude computer nooit zomaar weg. Als je deze namelijk bij de rest van het afval weggooit, is de kans groot dat alle materialen terechtkomen in de mega verbrandingsovens en kan er niets gerecycled worden. Als je bij jou in de omgeving een milieustraat hebt, kun je je oude computers daar echter wel veilig inleveren. Zij zullen zorgen voor een sortering van de onderdelen, zodat deze deels hergebruikt kunnen worden.

Recyclen

Wil jij graag meehelpen aan een duurzamere wereld? Zorg er dan voor dat je je oude computer inlevert om de materialen te laten recyclen. Bepaalde bedrijven zorgen ervoor dat de bruikbare materialen gesorteerd worden en hergebruikt zullen worden, zodat er andere producten of nieuwe computers van gemaakt kunnen worden. Hardware laten opkopen of wegbrengen om te laten recyclen is daarom een goede optie.

Schenken

Wordt de gehele afdeling voorzien van nieuwe computers, maar functioneren de oudere computers nog prima? Dan is het wellicht een optie om deze aan medewerkers te schenken, zodat ze er thuis privé nog gebruik van kunnen maken. Echter zitten hier wel een aantal regels aan verbonden. Zo mag een werkgever niet zomaar zaken schenken, omdat dit als extra loon gezien kan worden, waarover belasting moet worden betaald. Ook is het dan wel zaak om alle bedrijfsgevoelige informatie op de juiste manier te verwijderen en de computers in goede staat aan de medewerkers aan te bieden.

Doneren

Wil je graag aan een goed doel je oude computers doneren? Dan is dit mogelijk! Zeker als de computers niet ouder zijn dan vijf jaar, dan is de kans groot dat deze nog prima gebruikt kunnen worden voor een goed doel.

Verkopen

Wil je je oude computers verkopen en laten recyclen? Dan zijn hier diverse bedrijven die je kunt benaderen om te kijken wat ze ervoor over hebben om jouw oude computers op te kopen. Je kunt deze uiteraard ook zelf online verkopen. Zorg er dan wel voor dat alle inhoud van jouw computer op de juiste manier is verwijderd of overgezet naar een nieuwe computer.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...