Wat is resultaatgericht werken?

Kijk je op tegen collega’s die in dezelfde tijd als jou meer gedaan krijgen? Helemaal niet nodig. Het enige dat jij nodig hebt is weten welke taken voorrang hebben en hoe je de dag kunt indelen om alles elke dag opnieuw op tijd af te krijgen. Met andere woorden door aan de slag te gaan met time management.

Het resultaatgericht werken vooral iets is dat je in de praktijk moet leren. Maar dan moet je wel weten wat je moet leren of waarop je kunt letten als je meer resultaat wilt bereiken. Lees daarom snel verder over resultaatgericht werken!

Zorg voor overzicht en organisatie

Je wilt overzicht en een goede organisatie van doelen, resultaten en taken. Allemaal leuk en aardig maar de veel gebruikte systemen zijn vaak veel te complex. De taken en overzichten schieten je gedurende dag om de oren. Waarbij het systeem je dus onnodig veel stress zal opleveren! Met een goede cursus time management kun je dit aanpakken en veranderen naar een systeem die wel werkt!

Werken vanuit een goede basis

Zodat je leer werken vanuit een goede basis waarbinnen alles goed geregeld is. En je niet met taken en verantwoordelijkheden bezig bent maar met je werk volgens een doeltreffende planning die het verschil maakt. Waardoor tijd tekort komen iets van vroeger is en jij zorgt dat alles voor elkaar is en loopt zoals het moet lopen.

Maak een houdbare planning

Een houdbare planning bestaat namelijk niet uit inplannen en schuiven! Nee het bestaat uit de juiste prioriteiten stellen en je werk overzien. Welke opdrachten zijn er en welke ruimte is er nog beschikbaar voor nieuwe taken. Zodat je niet overloopt en eigenlijk bij de planning van taken en verantwoordelijkheden de fout al ingaat.

Zorg voor weinig afleiding

Natuurlijk is afleiding voorkomen de beste manier om resultaatgericht te werken. Je hebt er misschien al eens aan gedacht maar helaas nog niet veel mee gedaan. Maar als de planning een rommel is en je het overzicht kwijt bent blijf je voortdurend tegen alles dat je doet aanlopen, veelal onnodig!

Met andere woorden kun je alleen taakgericht werken als je alles vanuit de basis voor elkaar hebt. Waarbij het systeem voor je werkt, je overzicht hebt van taken en wat moet gebeuren. Door het stellen van prioriteiten en een systeem te beperken tot een goede basis die je het hoofd zal bieden bij planning, tijd en verantwoordelijkheden.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...