Wat is responsive webdesign?

Je hebt de term responsive webdesign vast al eens voorbij zien komen. Maar wat is een responsive website eigenlijk en waarom is het zo belangrijk dat een webdesign responsive is? Een responsive webdesign is niets anders dan een mobiel vriendelijk ontwerp van een website. Je kunt de website dus ook met je smartphone of tablet bezoeken en gebruiken.
Dat een website ook op andere manieren dan alleen via de computer of laptop te bezoeken is blijkt steeds belangrijker te worden. Steeds meer mensen zoeken informatie via hun mobiel op internet, het aantal mensen die dit doet groeit nog altijd.

Wil je ook een website waarop mobiele bezoekers terecht kunnen? Dan is het absoluut tijd om voor een responsive webdesign te kiezen. Je kunt hiervoor terecht bij een webdesign bureau die alles dat voor een responsive website nodig is in het ontwerp kan meenemen.

Waarom voor responsive kiezen

Je kiest voor een responsive website omdat je gevonden, zichtbaar en gebruiksvriendelijk wil zijn voor klanten. Waarbij alle functies van je website behouden en zichtbaar blijven, ook wanneer je website met een smartphone of tablet bezocht wordt.
Ook voor zoekmachines als Google is een responsive webdesign steeds belangrijker. Een responsive website zal dan ook sneller aan mobiele bezoekers worden getoond in de zoekresultaten. Dat kan de toestroom van bezoekers op je website dus een echte boost geven.
Voor een responsive website is het belangrijk dat alle functionaliteiten van een website zichtbaar zijn en naar behoren functioneren, zonder dat de laadtijd onnodig lang is door grafische elementen. De reden dat hier bij het ontwerpen rekening mee gehouden zal worden.

Overtuigd van responsive webdesign? Dan kun je vaak het beste een WordPress website laten maken. Dit CMS systeem staat bekend om de responsive eigenschappen.

De meerwaarde van responsive

Met een responsive website bied je gebruikers en klanten optimaal gemak, daar kun je niet omheen. Zeker wanneer het ontwerp helemaal geoptimaliseerd is, tot in de kleinste details. Voor een mobiel vriendelijke website kiezen is dus een uitstekende oplossing om je bereik te vergroten, veel websites kunnen hierin nog een behoorlijke stap maken.
Je kunt denken aan overmatig grote afbeeldingen verkleinen en grafisch mag het op een mobiel of de tablet vaak best wat minder. Omdat dit uiteindelijk weer zorgt voor sneller laden van pagina’s op je website. Wanneer het laden te lang duurt met een snelle verbinding klikken bezoekers doorgaans al in enkele seconden door naar de concurrent, ook daarom een responsive website!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...