Wat is een draagarmstelling?

In opslagruimtes wordt er vaak gebruik gemaakt van verschillende soorten stellingen. Een van deze stellingen is een draagarmstelling. Zoals de naam al zegt heeft deze stelling draagarmen die vast zitten aan de staanders. Deze stelling heeft geen plank tussen de armen zitten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en worden voornamelijk gebruikt voor de opslag van langwerpige voorwerpen. Hierbij kan je denken aan hout, kunststof en ijzeren pijpen, planken, buizen en standaards. Vanwege de vorm van de draagarmstelling, gebruikt het niet veel ruimte wat fijn is voor kleine plekken. Je kan draagarmstellingen in verschillende winkels vinden in verschillende merken, zoals Begra. Je kan een draagarmstellingen in verschillende prijsklasse vinden.

Waar op letten bij aanschaf van een draagarmstelling?

Voordat je weet welke draagarmstelling je het beste kan kopen is het handig om te weten waarvoor je hem wilt gebruiken, dus voor welke producten. Een draagarmstelling kan in totaal ongeveer 1300 kg tillen maar dit moet wel eerlijk verdeeld worden over elke afdeling. Als je het gaat gebruiken voor ronde voorwerpen is het erg handig om de armen een tikkeltje omhoog te zetten. Op deze manier rollen ze er niet van af.

Lichte draagarmstelling

Omdat het zo belangrijk is om de juiste stelling te hebben voor het juiste gewicht hebben ze de draagarmstelling in 3 verschillende categorieën geplaatst. Een lichte draagarmstelling kan ongeveer 200 kg per arm tillen en zijn ongeveer 2,5 meter lang.

Medium draagarmstelling

De medium draagarmstelling is geschikt voor producten tot ongeveer 450 kg en is 3 meter lang. Dit kan verschillen van merk tot merk. Als je voornamelijk houten planken, balkstaal en constructieonderdelen gaat opslaan, is de medium draagarmstelling genoeg.

Zware draagarmstelling

Dit is de laatste categorie in het rijtje en is het sterkst. Een arm kan ongeveer tot 650 kg dragen. Als je jouw producten voornamelijk via een machine er op of er af wilt halen, is deze draagarmstelling het beste. Deze stelling is ongeveer 150 meter hoog

Lading

Het is dus niet alleen belangrijk om te weten hoeveel kilo een arm ongeveer kan dragen, het is ook nog eens zeer belangrijk om te weten hoe de producten in het magazijn geladen en gelost worden. Stel dit is handmatig en het weegt niet veel, dan is het mogelijk om een lichte of midden draagarmstelling te nemen. Als je jouw producten met een machine er op en af moet halen, dan kan je beter voor een zware draagarmstelling gaan.

Tot slot

Elke stelling wordt altijd eerst zeer goed gecontroleerd, daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Veiligheid is namelijk super belangrijk.  Een draagarmstelling is al beschikbaar vanaf 800 euro.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...