Wat heb je nodig voor een bedrijfsverhuizing?

Ga jij binnenkort bedrijfsspullen verplaatsen? In dat geval noem je dat een bedrijfsverhuizing. Als je gaat verhuizen, dan kan dit een hectisch proces zijn. Om dit proces minder ingewikkeld te maken is het belangrijk om van tevoren een goede voorbereiding te hebben. Schrijf vooral op welke spullen je nodig hebt na afloop van de verhuizing. Deel de spullen vervolgens in op een manier die past bij de categorie en plaats een etiket op kartonnen dozen, zodat je de spullen gemakkelijk terug kunt vinden. Voor spullen die extra breekbaar zijn geldt dat het belangrijk is om beschermingsmateriaal aan te schaffen. Wikkel de spullen bijvoorbeeld in papier.

Verhuisdozen

Wat voor dozen heb je nodig voordat je de verhuizing kunt uitvoeren? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal variabelen. Per verhuizing heb je namelijk weer andere verhuisdozen nodig. Er zijn bijvoorbeeld dozen die gemakkelijk zijn in gebruik, wat fijn kan zijn bij een verhuizing met veel spullen. Denk hierbij aan een doos met een autolock, waardoor de bodem automatisch wordt vastgezet bij het vouwen. Voor glazen geldt dat er speciale glas dozen beschikbaar zijn, gemaakt op basis van het formaat dat de glazen hebben.

Verhuisdekens

Naast de verhuisdozen heb je ook dekens nodig die de dozen beschermen tegen vocht, verf en andere mogelijke boosdoeners waardoor schade ontstaat. Daarnaast kun je gebruik maken van verhuisdekens om stoelen, banken en matrassen te beschermen. Voor zware meubels is het met name handig om gebruik te maken van dekens. Als je gaat schilderen is het belangrijk om verfvlekken te voorkomen en hierdoor gebruik te maken van dekens.

Materialen kopen of huren

Voor een goede verhuizing geldt dat je moet beschikken over voldoende materiaal, anders kun je de verhuizing niet succesvol uitvoeren. Je hebt materiaal nodig om ervoor te zorgen dat alle spullen verplaatst kunnen worden. Een steekwagen is ideaal om dit mee te doen. Bij de keuze voor materiaal kun je kopen of huren, afhankelijk van de prijs die het product heeft. De meeste materialen die je nodig hebt zijn niet bijzonder duur in aanschaf en kunnen vaker van pas komen. Verhuismaterialen kopen is vaak de handigste optie.

Fysieke arbeid

Ten slotte heb je fysiek arbeid nodig om de verhuizing af te ronden. Hiervoor kun je natuurlijk de hulp van familie en vrienden inschakelen. Ook niet onbelangrijk is om een bedrijfsverhuizing niet te onderschatten. Zo is bijvoorbeeld het verhuizen van kantoormeubilair erg lastig. Vaak gaat het om grote meubelen die je niet zonder aanhanger of bus kunt vervoeren. Tevens zijn deze meubels ook erg zwaar.

In veel gevallen kan het handig zijn om een gespecialiseerd verhuisbedrijf in te schakelen. Ervaren verhuizers zorgen er in dit geval voor dat de verhuizing snel en soepel verloopt. Zo kun jij je bezig houden met je bedrijf. Een ander voordeel van verhuizers inhuren is dat ze beschikken over de nodige materialen en ervaring dat erbij komt kijken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...