Wat doet een app developer?

Denk je dat je graag een app developer wilt worden? Dan is het uiteraard erg handig om je vooraf goed te verdiepen in wat het precies is, wat een app developer precies doet en wat voor opleiding en competenties er nodig zijn om app developer te kunnen worden. Hieronder meer informatie over wat een app developer doet.

Wat is een app developer?

In het kort maakt een app developer eigenlijk mobiele apps en beveiligd deze ook op de juiste manier tegen datalekken en hacks. Tijdens het proces werkt een app developer samen met een analist en een softwarespecialist om een app te ontwikkelen. Vervolgens zorgt de app developer ervoor dat de app optimaal werkt. De meeste app developers kiezen ervoor om zich te specialiseren in een besturingssysteem. Zo is er bijvoorbeeld onderscheid tussen iOS developers en Android developers.

Dagelijkse werkzaamheden

Uiteraard ligt dit aan je kennis en vaardigheden, maar over het algemeen is een app developer vooral bezig met het ontwikkelen van nieuwe mobiele apps en het volgen van de laatste trends op dat gebied. Je werkt vaak in opdracht van bedrijven die een mobiele app ontwikkeld willen hebben. Door samen met de opdrachtgever en frontend en backend developers samen te zorgen, zorg je voor een mobiele app op maat. Tussentijds breng je de opdrachtgever op de hoogte van vorderingen en test je of de app optimaal werkt. Tevens zorg je ervoor dat de app up to date blijft werken met de juiste software en de juiste beveiliging. Wil je graag een ervaren app developer inschakelen om een app te ontwikkelen? Oscala kan je helpen aan de juiste persoon om deze klus te klaren.

Waar werkzaam?

Vaak werkt een app developer bij een mediabedrijf of een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in software of (mobiele) apps. Het startsalaris ligt rond de 2500 euro bruto, maar dit kan al snel oplopen richting 4500 euro naarmate kennis en ervaring groeit. Er is veel vraag naar app developers dus je zit vaak in een goede onderhandelingspositie als je start of overstapt als app developer. Doordat er altijd behoefte is en blijft aan mobiele apps, is er veel vraag naar ervaren app developers.

Opleiding

Als app developer heb je een goede basis als je de HBO opleiding Media en Entertainment Management, Multimedia Design of Informatica volgt. Vervolgens heb je een goede basis te pakken, maar zul je je verder met cursussen moeten specialiseren op het gebied van mobiele apps ontwikkelen of zullen bedrijven waar je stage loopt en waar je eventueel kunt blijven hangen of het bedrijf waar je gaat starten als app developer je intern verder gaan opleiden om ervoor te zorgen dat je kennis en ervaring toe zullen nemen. Je dient vaak ook nog goed na te denken of je een iOS developer wilt worden of een Android developer en je je hier verder in gaat verdiepen. iOS is het besturingssysteem van Apple/Iphone en Android is het besturingssysteem van onder andere Samsung. Aan de hand van een ervaren app developer zul je het vak verder gaan leren om meer kennis te vergaren. Zo zul je al snel groeien in de wereld van app development en zul je bijdragen aan het lanceren van toffe mobiele apps.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...