Waarom multifunctionele printers onmisbaar zijn voor kantoren

Op kantoor is productiviteit en efficiëntie van groot belang. Het is daarom belangrijk dat medewerkers snel en gemakkelijk documenten kunnen verwerken. Een multifunctionele printer, ook wel alles-in-één printer genoemd, komt hierbij erg goed van pas. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van deze handige apparaten en waarom HP en Epson printers uitstekende keuzes zijn voor op kantoor.

Voordelen van multifunctionele printers

Een all-in-one inkjet- of laserprinter heeft verschillende voordelen die goed van pas komen op ieder kantoor:

  • Bespaart tijd en geld: omdat je met dit type printer diverse taken uitvoert, hoef je maar één apparaat aan te schaffen. Zo kun je snel verschillende opdrachten starten. Dit bespaart naast een hoop geld, ook tijd én ruimte op kantoor.
  • Verhoogt de efficiëntie: de naam zegt het al: multifunctionele printers zijn ontworpen om meerdere taken uit te voeren. Zo kan een 4-in-1 Epson printer naast printen ook kopiëren, scannen en faxen! Hierdoor werk je sneller en houd je de productiviteit binnen je bedrijf hoog.
  • Gemakkelijk in gebruik: alles-in-één printers hebben een intuïtief ontwerp, waardoor je eenvoudig taken start. Bovendien hoeven medewerkers maar met één apparaat te leren werken.

Functies van multifunctionele printers

Zoals gezegd is een multifunctionele printer meer dan een apparaat waarmee je documenten afdrukt. Ook scannen en kopiëren is mogelijk. Sommige apparaten hebben zelfs de mogelijkheid om te faxen. Daarnaast is dit type printer ook vaak voorzien van andere handige opties en functies.

Alles-in-één HP printers

Naast een apparaat van Epson kun je natuurlijk ook een HP printer kopen. Kijk dan vooral naar de modellen uit de OfficeJet- en LaserJet-series. Met deze multifunctionele printers start je eenvoudig iedere print-, kopieer of scanopdracht. Wil je ook kunnen faxen? Ga dan voor een 4 in 1 printer van HP. Net zoals Epson zijn de LaserJet- en OfficeJet-printers voorzien van automatische documentinvoer en/of dubbelzijdig printen. Sommige modellen kunnen zelfs automatisch dubbelzijdig scannen en kopiëren. Dat scheelt een hoop handmatig werk!

Alles-in-één Epson printers

De printermodellen in de Epson WorkForce serie, de naam zegt het al, zijn een uitstekende keuze voor ieder kantoor. Deze apparaten hebben een hoge afdruksnelheid, kunnen dubbelzijdig printen en hebben een automatische documentinvoer. Zo verwerk je snel grote hoeveelheden documenten en bespaar je een heleboel tijd en papierkosten.

Ook mobiel printen en verbinden met wifi zijn functies die niet kunnen ontbreken op een kantoorprinter. Ze zorgen ervoor dat medewerkers flexibel hun print- en andere opdrachten starten van ieder gewenst apparaat. Dankzij de wifi aansluiting verbind je gemakkelijk je nieuwe Epson printer, zonder dat je hier een ethernetkabel voor nodig hebt.

Kortom, multifunctionele printers zijn echt onmisbaar op ieder modern kantoor dankzij hun veelzijdigheid. Of je nu voor een all-in-one Epson of HP printer kiest: beide merken bieden tal van printers van hoge kwaliteit die van allerlei handige functies zijn voorzien. Zo geniet je optimaal van alle voordelen die een multifunctionele printer te bieden heeft.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...