Waarom is payrolling interessant?

Heb je een eigen bedrijf en heb je het woord ‘payrolling’ al eens horen vallen? Dan is het wellicht een goed idee om je beter in dit begrip te verdiepen. Een payroll bedrijf kan je namelijk veel administratieve zaken uit handen nemen en ervoor zorgen dat alles voor je personeel toch goed geregeld is. Hieronder meer informatie over waarom payrolling interessant is.

Wat is payrolling?

Bij payrolling neemt een bedrijf je medewerkers over op hun loonlijst. Zij zorgen dus dat alle zaken rondom salarissen, premies, vakantiegeld, vakantiedagen, verzuim en arbeidscontracten door hen worden geregeld. Check van tevoren wel goed wat jullie verwachtingen zijn, want je wilt niet voor verrassingen komen te staan als blijkt dat ze geen premies hebben betaald, zodat je een aanslag van de belastingdienst krijgt. Dit kan jouw HR afdeling dus een hele hoop werk schelen, waardoor zij zich weer kunnen focussen op andere zaken. Door je personeel onder te brengen bij een payrollbedrijf, zorg je er niet voor dat je ook makkelijker van je personeel af kunt komen, want de rechter zal jou in dit geval alsnog als uiteindelijk werkgever aanwijzen.

Kosten payrolling

De kosten variëren uiteraard per payroll bedrijf, maar ga maar uit van het brutoloon als je een payroller in dienst neemt, plus een opslag daar bovenop. Onder andere het aantal uren, het brutoloon en het betreffende payrollbedrijf spelen een rol in de precieze kosten die je af dient te dragen.

Verzuim payrollmedewerker

Is je ingehuurde medewerker ziek? Dan zorgt het payrollbedrijf voor begeleiding, echter ben je dus wel afhankelijk van een andere partij op dit gebied. Check van tevoren goed wat de precieze voorwaarden zijn bij het bedrijf met wie je in zee gaat. Is er een verzuimbeleid of een verzuimverzekering? Niet geheel onbelangrijk om te weten, zeker niet als het om langdurige ziekte gaat. Kijk bijvoorbeeld eens op Mettom.nl voor hulp bij payrolling binnen jouw bedrijf.

Denk er dus goed over na voor je een payroll bedrijf inhuurt en eventueel een medewerker inhuurt om je salarisadministratie met alle bijbehorende werkzaamheden op orde te houden. Gebruik maken van payrolling kent heel veel voordelen, maar zeker bij het gebrek aan duidelijke afspraken vooraf, kan het ook heel veel geld kosten als je na afloop aanslagen van de belastingdienst ontvangt, omdat er geen premies zijn afgedragen. Stel hier dus een duidelijk contract over op, dan is het voor beide partijen duidelijk wat er dient te gebeuren.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...