Waarom elke ondernemer een VPN zou moeten gebruiken

Ben je ondernemer, dan heb je vast weleens van een VPN verbinding gehoord. Een VPN verbinding maakt namelijk dat je een beveiligde verbinding kan maken met een netwerk dat je wilt gebruiken.

Beschouw een VPN als een extra laag tussen jou en het netwerk waarvan je gebruik wil maken. Het maakt dat jouw gegevens niet zomaar te zien zijn voor partijen als bijvoorbeeld cybercriminelen.

Maar hoe werkt zo’n VPN nu precies en wat kan dit voor jou als ondernemer betekenen?

Wat doet een VPN?

Een VPN is een tussenlaag tussen jouw laptop of tablet bijvoorbeeld en zorgt ervoor dat de door jouw gebruikte gegevens versleuteld worden. Het biedt meer veiligheid en beschermt op deze manier ook privacy gevoelige informatie. Je maakt dus eerst verbinding via VPN en daarna pas met het internet. Als je voor je werk vaak onderweg bent en overal en nergens gebruik moet maken van een extern netwerk, dan kun je een VPN verbinding gebruiken. Dat is dus wel zo prettig als je op een beveiligde manier wilt inloggen.

Waarom kiezen voor VPN?

Een ander voordeel van een verbinding via VPN, is dat je meer anoniem gebruik kunt maken van internet. Daarmee bedoelen we dat je niet meer altijd gevolgd wordt door zogenoemde tracking cookies die tegenwoordig praktisch elke online aanbieder gebruikt om jouw internetgedrag in kaart te brengen. Raar idee toch, dat men op deze manier van jou weet wat jouw interesses zijn en hoe jouw surfgedrag is. Met een VPN wordt dit soort tracking lastiger gemaakt en ben je meer anoniem online.

Nog meer voordelen van een VPN

Gebruik je je apparaten zowel zakelijk als privé, dan is het zeker het overwegen waard om te werken met een VPN. En ook niet onbelangrijk; je kan er dan ook films en series op Netflix mee kijken. Goed voor de ontspanning. Wil je in aanmerking komen voor een VPN, dan moet je er als freelancer en zzp’er voor zorgen dat je voldoet aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevens (AVG). Dat houdt in dat alle gegevens in een veilige omgeving moeten staan en niet zomaar overgenomen of ingezien kunnen worden.

VPN voor werknemers

Als medewerker van een bedrijf is het fijn als je ook thuis kan werken. Dit is echter alleen mogelijk als je kunt werken via een beveiligde verbinding. Hiermee kun je ook toegang krijgen tot gedeelde applicaties. Waar je ook bent, je hebt dan altijd toegang tot het netwerk. Tracking cookies kunnen hierdoor ook minder goed hun werk doen, waardoor je ook minder last hebt van storende advertenties.

Conclusie

Of je nu werknemer bent bij een bedrijf of werkzaam bent als zzp’er, werken via een VPN wordt ten zeerste aangeraden. Het is tegenwoordig praktisch ondenkbaar om zonder VPN te werken, omdat je altijd wel met persoonlijke of vertrouwelijke informatie te maken hebt. Verdiep je hier dus verder in en kijk welke mogelijkheden er voor jou als zzp’er zijn. Check een VPN review om te kijken welke VPN het beste bij jou past.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...