Waarom een pallet versturen?

Het versturen van pallets is een veelgebruikte en handige methode om grote hoeveelheden goederen te transporteren. Vooral als je een bedrijf hebt dat regelmatig grote hoeveelheden producten nationaal of internationaal verstuurt, kan het gebruik van pallets een verstandige keuze zijn. Een pallet is een horizontale constructie van hout of kunststof met meerdere planken, die wordt gebruikt om goederen op te stapelen en te vervoeren. Pallets worden veelvuldig toegepast in magazijnen, opslagfaciliteiten en transportsectoren, omdat ze het laden, lossen en transporteren van goederen efficiënter en eenvoudiger maken. In dit artikel kun je lezen waarom bedrijven maar ook particulieren kiezen voor pallets verzenden via Cargors.

Efficiëntie

Het versturen van goederen op pallets is efficiënter dan het versturen van afzonderlijke dozen of pakketten. Met pallets kunnen grote hoeveelheden goederen in één keer worden verpakt en vervoerd, wat resulteert in een vermindering van het aantal verzendingen en de transportkosten. Aan het eind van het jaar zal je als bedrijf zeker merken hoeveel geld je hebt bespaard door deze methode te gebruiken.

Bescherming van goederen en veiligheid

Door gebruik te maken van pallets worden goederen tijdens het transport goed beschermd. Pallets bieden stabiliteit en bescherming tegen beschadiging door trillingen, stoten en schokken tijdens het transport. Mits ze goed zijn verpakt en bewerkt, komen producten veilig en onbeschadigd op hun locatie aan. Het gebruik van pallets vermindert tevens het risico op letsel bij het laden, lossen en transporteren van goederen. Pallets zijn ontworpen om veilig te kunnen worden gehanteerd en om te voorkomen dat goederen vallen of verschuiven tijdens het transport.

pallets

Eenvoudig te laden en lossen

Pallets zijn ontworpen om het laden en lossen eenvoudig te maken, wat het laad- en losproces efficiënter en minder tijdrovend maakt. Hierdoor wordt het ook gemakkelijker om grote hoeveelheden goederen te hanteren, wat vooral handig is bij het verwerken van grote volumes van bepaalde producten. Het gebruik van pallets kan hierbij erg fijn zijn.

Verhoogde opslagruimte

Door pallets op te stapelen kan er ruimte worden bespaard in opslagfaciliteiten. Hierdoor kunnen bedrijven meer goederen opslaan in dezelfde ruimte, waardoor kosten kunnen worden bespaard op opslagruimte.

Gemakkelijk te hergebruiken

Pallets zijn duurzaam en kunnen herhaaldelijk worden gebruikt. Hierdoor kan er worden bespaard op verpakkingsmateriaal en wordt de hoeveelheid afval verminderd. Bovendien worden pallets vaak geproduceerd van gerecyclede materialen, waardoor ze ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Door het gebruik van pallets kan niet alleen geld worden bespaard, maar wordt ook bijgedragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...