Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe zakelijke telefoon

Is het tijd voor een nieuwe telefoon? En wil je deze graag op naam van de zaak zetten? Dan stel je hier waarschijnlijk ook andere eisen aan dan bij een privételefoon. Logisch ook. Deze moet immers een geheel andere rol vervullen. Hoewel het aanbod van smartphones tegenwoordig ontzettend groot is, maakt dit het soms best wel lastig om de juiste keuze te maken.

Hoe maak je een goede beslissing als je overweldigd raakt door het aanbod? Waar moet je op letten bij het kiezen van een zakelijke telefoon? In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten en helpen we je op weg bij het vinden van de perfecte telefoon.

Het uiterlijk

Het oog wil ook wat. Het is dan ook bijna onmogelijk om je niet te laten beïnvloeden door het uiterlijk van de telefoon. Hoewel de meeste smartphones tegenwoordig een mooi strak uiterlijk hebben, zie je natuurlijk wel enkele verschillen. Het is niet voor niets dat een frequent iPhone-gebruiker veel sneller voor de nieuwste iPhone 14 Pro met zakelijk abonnement zou kiezen, dan voor de nieuwste Samsung. Dit geldt andersom waarschijnlijk ook zo.

Houd er wel rekening mee dat het besturingssysteem ook moet passen bij de zakelijke projecten die je op je telefoon bij wilt houden. Zo zijn er ook genoeg ondernemers die enkel voor een Windows smartphone kiezen, omdat deze simpelweg beter passen met Microsoft Office. Gelukkig zijn er door de jaren heen ook de nodige veranderingen geweest, waardoor je via Android en iOS tegenwoordig ook verschillende apps en pakketten kunt downloaden om dergelijke zaken bij te houden. Zoek dit van tevoren goed uit, zodat je zeker weet dat de smartphone echt compatibel genoeg is.

Een goede camera

Het klinkt misschien een beetje vreemd om op de kwaliteit van de camera te letten. Je zal er hoogstwaarschijnlijk niet al te veel foto’s mee maken. Toch kan dit zeker van toepassing zijn bij het kiezen van een zakelijke smartphone. Bedenk alleen maar eens hoe vaak men aan het videobellen is tegenwoordig. Dan wil je wel dat de camera van je telefoon een beetje scherp is. Het doet af aan je eigen professionaliteit als de camera te wensen over laat.

Bovendien zijn er ook ondernemers die een camera in professionele setting veel gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan influencers die voor hun werk talloze foto’s van producten of omgevingen moeten maken. Dan is een goede camera een absolute must.

Voldoende werkgeheugen

Het is ongelooflijk vervelend als je door een gebrek aan werkgeheugen telkens belemmerd wordt in het werk. Daarom is het belangrijk dat je let op de hoeveelheid geheugen die op de telefoon aanwezig is. In de meeste gevallen zijn er verschillende soorten verkrijgbaar, dus kan je bij elke gewenste telefoon ook een passend geheugen kiezen. Bij een Apple telefoon kies je minstens voor twee GB werkgeheugen, bij een Android is dat minstens drie a vier GB.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...