De voordelen van software voor voorraadbeheer

Bezit jij een eigen webshop of een groot magazijn en wil je graag 24/7 realtime inzicht hebben in de actuele voorraden op één of meerdere locaties? Dan is het aanschaffen van software voor voorraadbeheer wellicht een goed idee. Deze software is vaak ook in te richten met handige extra opties die de voorraadbeheer voor jouw bedrijf vergemakkelijken. Hieronder de voordelen van het aanschaffen van software voor voorraadbeheer.

Inzicht in verkoop

Door een software voor voorraadbeheer aan te schaffen, heb je ook de mogelijkheid om inzichtelijk te krijgen wat de best verkopende producten zijn en de producten die je wellicht niet of amper verkoopt. Door dit inzichtelijk te maken kun je je assortiment ook aanpassen. Denk hierbij aan het afstoten van de niet-verkopende producten en het in het assortiment opnemen van nieuwe producten die wellicht beter verkopen. Zo kun je er door middel van deze software ook voor zorgen dat je je omzet eenvoudig verhoogt, door niet-courante producten niet meer te verkopen.

Meest actuele voorraden bekijken

Door voorraad of kassasoftware aan te schaffen kun je elk moment van de dag de actuele voorraden per locatie of verkooppunt bekijken. Als er producten worden verkocht, worden deze direct door het systeem bijgewerkt, waardoor je dagelijks kunt zien welke producten er verkocht zijn. Je kunt de voorraden zowel bekijken via een programma op tablet, telefoon of laptop, zodat je overal ter wereld je actuele voorraden kunt inzien. Dit is ook handig als er bijgestuurd dient te worden in het bestelproces. Je kunt in de software namelijk vaak ook de verkoopcijfers uit het verleden bekijken. Verwacht je in een bepaalde periode een hogere verkoop van bepaalde producten? Dan kun je deze eenvoudig en tijdig extra bijbestellen. Denk hierbij aan evenementen of gebeurtenissen zoals een wereldkampioenschap voetbal, een feestdag of een scherpe promotie die je op een bepaald product online wilt gaan zetten.

Op maat in te richten

Software voor voorraadbeheer is vaak (deels) naar eigen wens in te regelen. Heb je een pakket nodig, waarbij je ook de diverse kleding- of schoenen maten vanuit jouw magazijn(en) kan bekijken? Of wil je wekelijks een update van de verkoop of omzet van producten ontvangen? De mogelijkheden bij het aanschaffen van software voor voorraadbeheer zijn talrijk. Bedenk van tevoren goed wat het budget is wat je kwijt wilt zijn aan voorraadbeheer software, zodat je samen met de leverancier kunt kijken welke opties je nodig hebt en wat de daadwerkelijke (maandelijkse) kosten zullen zijn. Sluit je een contract voor één of meerdere jaren af? Lees het contract dan erg goed door, zeker de kleine lettertjes, zodat je goed weet waar je voor tekent en wat je hiervoor terug krijgt.

Per locatie de voorraad inzichtelijk

Beheer je meerdere magazijnen of verkooppunten? Regel de software dan zo in dat je per locatie gemakkelijk je complete voorraad inzichtelijk hebt. Zo kun je in één oogopslag zien welke producten er per locatie aangevuld dienen te worden of bij welke locatie je een bepaald product naar een andere locatie kunt laten verzenden indien er ergens anders voorraadtekorten dreigen te ontstaan.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...