De voordelen van een schoonmaker inhuren voor jouw bedrijf

Een prettige werkomgeving is een schone werkomgeving. Zeker als je ook klanten ontvangt op kantoor of binnen het bedrijf, is het eigenlijk noodzakelijk dat de schoonmaak uitbesteedt wordt aan een extern schoonmaakbedrijf. Huurt u een professioneel schoonmaakbedrijf in, dan bent je er tevens van verzekerd dat men werkt volgens de richtlijnen voor hygiëne en speciale Arbo richtlijnen. In dit artikel komen een aantal voordelen van het uitbesteden van de schoonmaakwerkzaamheden aan bod.

Verschil schoonmaak voor privé of voor kantoor

Goede ervaringen met een interieurverzorgster voor het huishouden thuis, geeft geen garantie voor dezelfde resultaten binnen je bedrijf door diezelfde interieurverzorgster. Echter, het schoonmaken van een bedrijfsruimte is een heel andere tak van sport en vraagt om specifieke kennis van schoonmaken volgens bepaalde richtlijnen en een goede planning. Het inkopen van schoonmaakmiddelen is bijvoorbeeld al heel anders en moet passen binnen de regelgeving van de branche waar je bedrijf zich in bevindt. Een kantoorruimte waar veel mensen tegelijk werkzaam zijn of bijvoorbeeld een bedrijfsrestaurant moeten volgens andere richtlijnen schoongemaakt worden dan de badkamer of keuken thuis.

Schoonmaak volgens de juist richtlijnen en regelgeving

Zo goed als iedere branche heeft zijn eigen regels en richtlijnen waaraan voldaan moet worden op het gebied van kantoor schoonmaak. Het adequaat en nauwkeurig opvolgen van deze regels en richtlijnen is vastgelegd in protocollen en van groot belang voor de hygiëne en veiligheid. Daarnaast vraagt het reinigen van kwetsbare apparatuur ook om specifieke kennis en ervaring. Het schoonmaken van de werkomgeving, het sanitair en de openbare ruimtes wordt mede hierdoor vaak uitbesteed aan een professioneel schoonmaakbedrijf.

Eco label en kwaliteit

Een professioneel schoonmaakbedrijf staat voor het leveren van kwaliteit en voldoen vaak ook aan diverse keurmerken. Zij werken over het algemeen met professionele schoonmaakmiddelen voorzien van een eco-label en maken tevens gebruik van kwalitatief hoogwaardige schoonmaakapparatuur. Medewerkers worden getraind en opgeleid om te werken volgens deze kwaliteitseisen en richtlijnen. Regelmatig zullen er ook kwaliteitscontroles uitgevoerd worden, waarna men met de medewerkers de resultaten zal bespreken. Dit geldt natuurlijk ook voor hotel schoonmaak of restaurant schoonmaak.

Besparing van tijd en geld

Je bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Een professioneel schoonmaakbedrijf neemt je zorgen uit handen. Naast het daadwerkelijke schoonmaakwerk, hoef je ook niet na te denken over de inkoop van schoonmaakmiddelen en het onderhouden van apparatuur. Ook heeft een goede professionele schoonmaker oog voor algemeen onderhoud en bijbehorende voorzieningen binnen het bedrijf of binnen de organisatie. Zo kan een juist opgeleide schoonmaker onder andere sanitaire voorzieningen aanvullen en adviseren over de aanschaf van schoonloopmatten, de ramen zemen en vloeronderhoud en tapijtreiniging uitvoeren.

Schoonmaak buiten kantoortijd

Ook buiten kantoortijden kan een kantoor of pand worden schoongemaakt, zodat de werkzaamheden van de medewerkers van je bedrijf hier geen hinder van hoeven te hebben. Het is wel belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt over de toegang tot het pand en eventuele afgesloten ruimtes. Om inzicht te houden in de gewerkte uren en uitgevoerde werkzaamheden, zijn werkafspraken van groot belang en wordt er vaak gewerkt met een tijdregistratiesysteem.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...