De belangrijkste voor- en nadelen van zakelijke leningen voor startups

Overweeg jij om een zakelijke lening af te sluiten om je startup van de grond te laten komen? Voor startende bedrijven kan een zakelijke lening veel voordelen hebben, maar uiteraard komen er ook nadelen bij kijken. Lees in dit artikel over de voordelen en nadelen.

Wat zijn de voordelen van zakelijke leningen voor startups?

1. Je hebt geld om jouw bedrijf te starten

Het starten van een bedrijf vereist voldoende werkkapitaal om de initiële kosten te betalen, zoals:

  • Voorraad;
  • Onroerend goed;
  • Apparatuur;
  • Loonlijst;
  • Huurkosten;
  • Marketingkosten;
  • Noodzakelijke technologie.

Afhankelijk van de branche van jouw bedrijf heb je mogelijk meer geld nodig dan je kunt lenen van spaargeld, familie of creditcards om van de grond te komen.

Als jouw bedrijf een grote initiële investering vereist, zoals inventaris of apparatuur, heb je mogelijk een lening voor het opstarten van een bedrijf nodig om de noodzakelijke kosten te betalen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je jouw beste beentje voorzet bij het starten van deze nieuwe zakelijke onderneming.

2. Je kunt bedrijfseigendom behouden

Een startende zakelijke lening van PIN voorschot kan een alternatief zijn voor het zoeken naar financiering door investeerders, die mogelijk om een ​​aandeel in het eigen vermogen van jouw bedrijf vragen.

Door jouw onderneming te financieren met een traditionele lening, heb je meer speelruimte bij het overwegen van mogelijke partnerschappen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om investeerders te kiezen op basis van strategie in plaats van geldelijke waarde.

Het is ook belangrijk op te merken dat investeerders de macht kunnen hebben om andere beslissingen te nemen die rechtstreeks van invloed zijn op jouw bedrijf. Als je er sterk voor voelt de controle over uw bedrijf te behouden, kan het aanvragen van een startlening een betere financieringsoptie zijn.

3. Je kunt persoonlijke rijkdom beschermen

Een startende zakelijke lening kan helpen om jouw persoonlijke vermogen te scheiden van de financiën van jouw bedrijf. Het starten van een nieuwe onderneming brengt risico’s met zich mee; de meest goed geplande onderneming kan obstakels tegenkomen waar je als bedrijfseigenaar geen controle over heeft. Daarom moet je twee keer nadenken over het verpanden van persoonlijke rijkdom zoals eigen vermogen, pensioensparen of geld dat nodig is om te leven.

Uiteindelijk kan het verkrijgen van een opstartlening je in staat stellen jouw bedrijf te openen, zonder jouw eigen financiën in gevaar te brengen.

4. Je kunt zakelijk krediet opbouwen

Uiteindelijk kan jouw bedrijf een grote geldinjectie nodig hebben om voorraad te betalen, jouw activiteiten uit te breiden of marketingkosten te betalen. Wanneer je financiering nastreeft, is het gunstig om een ​​geschiedenis van verantwoord kredietgebruik te hebben om jouw geldschieter te laten zien.

Net als bij persoonlijke leningen, duidt het hebben van een sterke kredietgeschiedenis op betrouwbaarheid als lener en verlaagt het het investeringsrisico voor de geldschieter. Als je echter een slechte kredietwaardigheid heeft, zal je het een uitdaging vinden om in aanmerking te komen voor financiering met goede voorwaarden.

Door eerst een kleiner leenbedrag af te sluiten en terug te betalen, vergroten eigenaren de kans dat hun bedrijf in de toekomst wordt goedgekeurd voor een grotere lening. Het kan ook helpen om lagere rentetarieven veilig te stellen.

Wat zijn de nadelen van financiering voor het opstarten van bedrijven?

1. Start leningen kunnen de cashflow beperken

Termijn leningen vereisen doorgaans maandelijkse betalingen voor een combinatie van rente en hoofdsom. Ontbrekende lening betalingen kunnen onherstelbare schade aan zakelijke en persoonlijke kredieten betekenen.

Eigenaren van kleine bedrijven moeten overwegen hoe het doen van regelmatige lening betalingen een rol speelt in de financiën van hun ontluikende organisatie. Het hebben van maandelijkse betalingsverplichtingen kan de cashflow beperken om het bedrijf te runnen of te laten groeien.

Voordat je een startlening aanvraagt, moet je jouw bedrijfsplan bekijken en rekening houden met de consistente uitgaven van jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld al betaalt voor nutsvoorzieningen, huur en inventaris, kan het een te grote uitdaging zijn om ook lening betalingen te doen. Bovendien zal het nog uitdagender zijn als jouw cashflow beperkt is en je nog geen significante verkopen behaalt.

2. Je weet nog niet hoe je de lening het beste kunt gebruiken

Wanneer ervaren ondernemers een lening krijgen, hebben ze ruimschoots de tijd gehad om hun activiteiten te begrijpen en te weten hoe de lening hen ten goede kan komen. Ter vergelijking: als nieuwe bedrijfseigenaar identificeert je nog steeds de eb en vloed van jouw bedrijf.

Momenteel probeer je gewoon nieuwe klanten aan te trekken en ervoor te zorgen dat je de noodzakelijke uitgaven kunt betalen. Over een paar maanden kun je echter besluiten dat je wilt investeren in een bepaald type voorraad dat uitverkocht is of dat je meer werknemers moet aannemen.

Door een paar maanden te wachten met het aanvragen van een zakelijke lening of kredietlijn, weet je zeker dat je de financiering voor de juiste gebieden gebruikt.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...