Wat zijn de voordelen van een lease auto?

De meeste ondernemers hebben de beschikking over een auto van de zaak. Zij gebruiken hun auto om snel naar een klant te kunnen reizen, om een beurs te kunnen bezoeken waar zij hun onderneming promoten bij potentiële klanten, enzovoorts. Als ondernemer heb je in de basis twee opties: een auto kopen en een auto leasen. Wat is het voordeel van bijvoorbeeld Volkswagen- of Audi financial lease? Kun je als ondernemer het beste voor een zakelijk leasecontract gaan, of juist voor private lease? In dit artikel lees je er meer over.

Tip: alvast je verwachte lease bedrag berekenen doe je heel eenvoudig online. Op de website van leasemaatschappijen vind je er een handige tool voor.

Voor een vast bedrag per maand een lease auto

Een van de voornaamste voordelen van een auto leasen is het feit, dat je vooraf precies weet wat je hier maandelijks voor betaalt. De kosten voor het onderhoud aan de auto en bijvoorbeeld de verzekering zijn vaak onderdeel van het leasecontract. Bij private lease is dit standaard het geval. Kies je voor het zakelijk leasen van een auto dan heb je soms nog enige keuze. Je hebt geen omkijken naar de kosten van een onderhoudsbeurt. Ook niet, wanneer blijkt dat de onderhoudskosten al snel flink in de papieren lopen. Bijkomend voordeel van het leasen van de auto is dat deze niet op je balans komt te staan. Dit komt de liquiditeit van je organisatie ten goede.

Bijtelling bij groot aantal privé gereden kilometers

De keuze tussen zakelijk een auto lease of private lease is afhankelijk van het aantal kilometers wat je jaarlijks privé met het voertuig rijdt. Wanneer het om meer dan 500 kilometer gaat, dan betaal je bijtelling. Het maakt het heel voordelig om privé met een zakelijke auto te rijden. Andersom is het bij een beperkt aantal kilometers wat je privé met het voertuig rijdt juist aantrekkelijker om voor private lease te kiezen. Zakelijke kilometers kun je in dit geval aftrekken van je winst. Het zijn zakelijke kosten.

Vaak een hele nieuwe auto voor de zaak

Tot slot biedt het leasen van een auto je het voordeel, dat je vaak in een hele nieuwe auto rijdt. Het komt de uitstraling en professionaliteit van je organisatie ten goede! Kies je voor een nieuwe Volkswagen, een Audi of toch voor een Skoda? Online vind je verschillende leasemaatschappijen die zakelijk een auto leasen mogelijk maken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...