Wat zijn de voordelen van flexwerkplekken?

Dagelijks heen en weer naar dezelfde locatie om op kantoor aan het werk te gaan is voor veel mensen niet hun favoriete bezigheid. Werken op zogenoemde flexwerkplekken, ook wel flexplekken of coworking spaces genoemd, is een van de trends van dit moment. Elke dag werken op je favoriete flexwerkplek is natuurlijk heerlijk en doorbreekt de sleur van kantoor. Lees hieronder meer over wat flexwerkplekken zijn en wat de grootste voordelen ervan zijn.

In het moderne bedrijfsleven past flexibiliteit. Steeds meer ondernemers in verschillende branches worden zich daar steeds meer bewust van. Met name in branches waarin “online” gewerkt wordt kiezen steeds meer ondernemers voor flexwerkplekken. Grote en dure kantoren zijn passé. Anno 2020 is de zakenman of -vrouw niet meer gebonden aan één werkplek. Flexwerken op verschillende locaties is de trend.

Wat zijn flexwerkplekken?

Een flexwerkplek is een ruimte waarin je samen met andere ondernemers kunt werken. Eigenlijk is het een soort gedeeld kantoor alle benodigde faciliteiten, denk bijvoorbeeld aan razendsnelle wifi, een koffiezetapparaat, toiletten en comfortabele werkplekken. De meeste flexplekken zijn erg voordelig te huren per dag of dagdeel. Ook is er een abonnement mogelijk, waarmee je toegang hebt tot alle aangesloten flexwerk locaties in Nederland. Ga voor meer informatie over een flexplekken abonnement naar Flexdeskpass.com. In elke stad in Nederland is er wel een flexwerkplek te vinden waar je voor een klein bedrijf comfortabel kunt werken.

Voordelen van flexplekken

Het grootste voordeel van flexwerkers is dat je geen duur kantoor meer hoeft te huren. Dit levert je een flinke besparing op. Een ander voordeel is dat je afwisselend kunt werken op verschillende locaties in Nederland. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je steeds nieuwe indrukken opdoet en nieuwe mensen ontmoet. Dit laatste is ook een groot voordeel van flexwerken. Doordat je dagelijks nieuwe mensen ontmoet bouw je een groot netwerk op.

Verder is het voor flexwerkers die voorheen vanuit huis werkten ideaal om te gaan werken op flexwerkplekken. Dit zorgt ervoor dat werk en privé beter gescheiden gehouden kan worden. Ook heerst er op een flexwerkplek een fijne werksfeer en zal je niet zo snel als thuis afgeleid worden.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...