Voordelen en valkuilen van een zakelijke lening

Elke financieringsmogelijkheid heeft zijn voordelen en nadelen. Zo ook een zakelijke lening, daarom is het verstandig om voordat je zakelijk een lening afsluit te verdiepen in de voor- en nadelen. Wat zijn de voordelen? En wat zijn de grootste valkuilen bij het afsluiten van een zakelijke lening? In dit artikel gaan we dieper in op deze financieringsmogelijkheid voor bedrijven.

Voordelen van een zakelijke lening

Het afsluiten van een zakelijke lening voor je startende of groeiende ondernemen biedt bredere mogelijkheden. De belangrijkste voordelen verbonden aan het afsluiten van een lening zijn:

  • Voldoende geld om te investeren in je bedrijf, bijvoorbeeld voor het opzetten of laten groeien van je bedrijf.
  • De rente die je betaald op de zakelijke lening kun je aftrekken bij de fiscus, waardoor je geld bespaard.
  • Na het afsluiten van een zakelijke lening ontvang je direct het volledige leenbedrag op je rekening, waardoor je het geld meteen kunt inzetten om je bedrijf te laten groeien.

Een (groot) kapitaal is voor sommige bedrijven onmisbaar bij het opzetten of laten groeien van de onderneming. Voor eigenaren van deze bedrijven is het afsluiten van een lening voor hun bedrijf bijna verplicht, omdat ze anders simpelweg niet kunnen starten of investeren in groei. Lees op de website van BridgeFund meer over het afsluiten van een zakelijke lening.

Valkuilen bij het afsluiten van een zakelijke lening

Natuurlijk wil je als bedrijf het liefst zonder zakelijk lening, maar soms is het gewoon niet anders en is de keuze voor een lening onvermijdelijk. Echter is het wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat een zakelijke lening ook nadelen heeft. De belangrijkste valkuilen bij het afsluiten van een zakelijke rekening zijn:

  • Als er teveel geleend is, dan kan de lening de oorzaak zijn van een faillissement
  • Het geleende bedrag moet binnen de termijnen terugbetaald worden mét rente
  • Bij het afsluiten van een lening ben je afhankelijk van een derde partij bij het runnen van je bedrijf
  • Op basis van je financiële situatie wordt de rente door de kredietverstrekker bepaald.
  • Wanneer het geld hard nodig hebt, dan moet je een hogere rente betalen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...