Alle voordelen van een brievenbuspakket op een rijtje

Zowel particulier als zakelijk heb je weleens een pakketje moeten versturen. Denk aan het versturen of retourneren van bestelde kleding of een goed boek wat je dubbel hebt gekregen. Als je een webshop hebt is het dagelijkse kost dat je pakketjes verstuurd. Zijn het echter voornamelijk pakketjes met afmetingen die door een brievenbus passen, dan is het de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden om brievenbuspakketten te versturen. Hieronder alle voordelen van een brievenbuspakket op een rijtje.

Kosten

De kosten voor een brievenbuspakketje liggen uiteraard lager dan de kosten voor een regulier pakket, doordat de afmetingen veel kleiner zijn en de pakketjes een stuk lichter. Het pakket mag maximale afmetingen hebben van 38×26,5×3,2 cm. Anders dien je het pakketje als een normaal pakket te versturen en er dus ook meer geld voor te betalen. Ook is het maximaal gewicht voor een brievenbuspakket twee kilo.

Compact en gemakkelijk

Een ander voordeel van een brievenbuspakketje is dat een dergelijk pakket compact en gemakkelijk te verzenden is. Door de maximale afmetingen en het maximale gewicht is het simpel om een brievenbuspakketje te versturen en tegen een meerprijs is het ook mogelijk om een traceercode, oftewel een track en trace code te ontvangen voor een brievenbuspakket. Dit kan bij brieven dan weer niet, waardoor een envelop een stuk moeilijker te traceren is en bij vermissing ook vrijwel niet terug te vinden. Waardevolle inhoud die je via de post wilt versturen kun je dus sowieso beter via een brievenbuspakketje of regulier pakket versturen door de mogelijkheid om het pakket te voorzien van een traceercode en eventueel zelfs van een verzekering.

Geen thuiswerkdag om pakket te ontvangen

Bij een belangrijk brievenbuspakketje hoef je dus ook niet thuis te blijven om het in ontvangst te nemen, aangezien het door de brievenbus past. Dit scheelt weer een dag thuiswerken om dat ene pakketje thuis te kunnen ontvangen en het niet alsnog bij een pakketpunt op te moeten halen omdat niemand de deur open deed toen de bezorger het pakketje langs de deur kwam brengen.

Verstuur je als bedrijf zijnde vaak brievenbuspakketjes? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een op maat bedrukte brievenbusdoos, zodat het ook direct zichtbaar is voor de ontvanger dat het brievenbuspakketje van jouw bedrijf afkomstig is en zodat het voor jou eenvoudig is om je medewerkers telkens dezelfde soort doos in te laten pakken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...