Vier redenen waarom elke ondernemer glasvezel moet willen

Als ondernemer kan je bijna niet zonder internet. Je trekt klanten via je website, verstrekt informatie via social-media kanalen en onderhoud contacten via mail of chat services. Bij al deze functies is het belangrijk dat je internet ten alle tijden goed werkt. Tegenwoordig zie je overal aanbod voor glasvezel internet. Het beloofd beter werkend en sneller internet. Hoe kan dit? Een glasvezelkabel is gemaakt van super dunne vezels van glas, zo groot als een haar en geeft het signaal door door middel van lichtflitsen. Maar is dit nou echt zoveel beter? En wat is het verschil? Hieronder vier redenen waarom iedere ondernemer voor glasvezel zou moeten kiezen.

1. Stabiliteit

Er is niets vervelender dan wanneer je aan het werk bent via internet en je signaal valt weg. Zeker als ondernemer is tijd geld en loop je klanten mis op deze manier. Vaak komt dit door onderbrekingen in de kabels buitenshuis maar ook het internetgebruik van je buren kan de verbinding verstoren. Glasvezel internet is een stuk stabieler omdat deze niet verstoord wordt door externe factoren.

2. Snelheid

Een ander groot voordeel bij het gebruik van glasvezel internet is de snelheid. Dit komt omdat de signalen snel doorgezonden worden door middel van licht. Deze snelheid en de onverstoorde verbinding zorgen ervoor dat je maximale snelheid gelijk is aan de snelheid die je afneemt. Ook is het aanbod aan internetsnelheden veel groter, tussen de 50 en 1000 Mbps en in de toekomst wordt dit zelfs nog meer.

3. Upload en download snelheid

Een ander groot voordeel is dat de internetsnelheden symmetrisch zijn, dit betekent dat de uploadsnelheid hetzelfde is als de downloadsnelheid, anders dan bij een koper kabel. Dit is een groot voordeel voor zakelijke gebruikers omdat deze veel gebruik maken van videogesprekken, uploaden naar de cloud, versleutelingen via VPN. Maar ook is het nodig wanneer je de internetverbinding moet delen over verschillende apparatuur.

4. Kosten

Ondanks alle voordelen van glasvezel internet zijn de abonnementen die aangeboden worden nauwelijks duurder dan bij een kabel of dsl verbinding. Daarnaast zijn er ook providers die zakelijk glasvezel aanbieden tegen gunstige tarieven en vaak met extra service. Deze voordelen maken het zeker als ondernemer de moeite waard om eens te onderzoeken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...