Verkoop je bedrijfspand in een mum van tijd met deze 4 tips

Door veranderingen kan het nodig zijn om jouw bedrijfspand te verkopen. Misschien is je onderneming hard gegroeid en heb je meer ruimte nodig, of werken veel van jouw medewerkers tegenwoordig vanuit huis waardoor je minder ruimte nodig hebt. Wat de reden ook is: het liefst verkoop je jouw bedrijfspand zo snel mogelijk voor een goede prijs aan de meest geschikte onderneming. Wij hebben 4 tips voor je op een rij gezet waarmee je jouw bedrijfspand in een mum van tijd verkoopt tegen de meest gunstige voorwaarden.

Tip 1: Goede foto’s en filmpjes

Bij de promotie van jouw bedrijfspand zijn goede en professionele beelden van cruciaal belang. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Let er bij het maken van de foto’s op dat het bedrijfspand schoon is en dat er zo min mogelijk rommel of andere afleiding in beeld komt. De foto’s dienen daarnaast van hoge resolutie te zijn en voldoende belicht zijn. Voor foto’s van de buitenkant kies je een zonnige en onbewolkte dag uit voor een stralende eerste indruk.

Tip 2: Bedrijfspand verkopen met een pakkende tekst

Wat maakt jouw bedrijfspand zo bijzonder? Wat heeft je bijvoorbeeld zelf destijds overgehaald om dit pand te kopen? Zet alle voordelen en kenmerken op papier en maak hier een pakkende tekst van. Het doel van de tekst is dat je mensen uitnodigt om te komen bezichtigen. Benoem onder andere de ligging en bereikbaarheid, voorzieningen in het pand en in de omgeving en de parkeermogelijkheden. Een goede BOG advertentietekst is helder, beknopt en benadrukt de unieke kenmerken van jouw bedrijfspand.

Tip 3: Bedrijfsmakelaar voor maximaal bereik

Om de kans op een snelle verkoop van jouw bedrijfspand te vergroten, moet je natuurlijk wel de juiste doelgroep bereiken. Als je bijvoorbeeld bedrijfsmatig vastgoed hebt in Zwolle dat je wilt verkopen, helpt de bedrijfsmakelaar in Zwolle je verder. Deze heeft een bestand met geïnteresseerden en kent de vastgoedmarkt op zowel landelijk als lokaal niveau. Hierdoor kan de bedrijfsmakelaar je al in een vroegtijdig stadium adviseren.

Tip 4: Realistische vraagprijs vaststellen

Voordat je jouw bedrijfspand te koop aanbiedt, is het belangrijk dat je een realistische vraagprijs hanteert. Dit vergroot de kans op bezichtigingsaanvragen. Waarschijnlijk heb je zelf al een vraagprijs in gedachte. De bedrijfsmakelaar kan je ook op dit vlak verdere ondersteuning bieden. De verkoopprijzen op de zakelijke vastgoedmarkt zijn namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren, waaronder economische en planologische ontwikkelingen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...