Top 5 rijkste landen ter wereld

Er zijn heel wat landen te ontdekken op onze prachtige planeet. Hierdoor zijn er ook grote verschillen tussen arm en rijk, culturele verschillen of geografische verschillen. Om een land arm of rijk te definiëren kun je uitgaan van de koopkrachtpariteit (kkp) per hoofd van de bevolking. Kijk je alleen naar een gemiddeld inkomen, dan krijg je een vertekend beeld. Dit komt omdat in arme landen niet alleen het salaris lager ligt, maar ook het levensonderhoud. In dit artikel ontdek je een top vijf van rijkste landen ter wereld.

5. Ierland

Op nummer vijf van de rijkste landen ter wereld staat het prachtige Ierland met een kkp van $83.399. Ondanks dat ze getroffen waren door de wereldwijde recessie heeft het zijn fiscale gezondheid teruggekregen. Dit komt onder andere door maatregelen als scherpe verlagingen van de lonen in de publieke sector.

4. Singapore

Op nummer vier staat Singapore, met een kkp van $103.181. Dit land is actief in verschillende industrieën zoals chips, scheepsbouw, computers en textiel en de regering doet er alles aan om deze goede positie vast te houden.

3. Luxemburg

Op nummer drie van rijkste landen ter wereld staat Luxemburg, met een kkp van $108.951. Dit land heeft veel interesse voor de internationale betrekkingen van economie en politiek. Daarnaast wordt dit land gerekend tot de grondlegger van organisaties als de Europese Unie, de NAVO, de Verenigde Naties, de Benelux en de OESO. Ook vind je in dit land lage belastingen op brandstof en tabak waardoor veel automobilisten uit omliggende landen graag een bezoek brengen aan Luxemburg. Dit levert de staatskas ongeveer 600 miljoen euro op per jaar.

2. Macau

Op nummer twee vind je het schiereiland Macau (dat hoort bij China) met een kkp van $114.363. De reden dat het op nummer twee staat is omdat het een gokparadijs is. Je vindt hier namelijk meer dan 40 casino’s, verspreid over ongeveer 30 vierkante kilometer. Zo stroomt dat geld wel binnen.

1. Qatar

Op nummer 1 van rijkste landen ter wereld staat Qatar, met een kkp van $132.886. De grootste bijdrage wordt geleverd door de mijnbouwindustrie waarbij olie en aardgas erg belangrijk zijn. Dit maakt Qatar het rijkste land ter wereld.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...