3 Tools om zo efficiënt mogelijk te werken anno 2021

Wie heeft er nog nooit gewenst om meer uren in een werkdag, zodat je eindelijk toekomt aan alle klusjes, achtergebleven administratie en het behouden van overzicht? Vergeet jij vaak je wachtwoord, plan je soms geheel per ongeluk een dubbele afspraak in of heb je simpelweg voor je gevoel te weinig tijd? Dan is het tijd om je manier van werken eens onder de loep te nemen. Er zijn een aantal dingen die je kunnen helpen bij een efficiëntere werkstijl. In dit artikel delen we 3 tools die jou zeker helpen om georganiseerder en beter te werk te gaan!

1.      Google Analytics

Een van de eerste en misschien wel ook de meest belangrijke tools waarvan het zonde is als je hem niet gebruikt, is Google Analytics. Als jij werkt met een website is dit een tool die je enorm kan helpen. Google Analytics maakt voor jou de statistieken van jouw website op. Op deze manier krijg je veel sneller inzicht in het effect van je campagnes, waar je bezoekers vandaan komen, welke pagina’s zij het meeste bekijken en hoe lang. Een uitstekende tool om jouw website een stuk efficiënter in te zetten!

2.      Een planningstool

Het lijkt zo simpel, in je hoofd even je dag plannen en bedenken wat je die dag allemaal gaat doen. Toch komt er in de praktijk vaak niets van terecht: je hebt ineens een afspraak die je was vergeten, je wordt gebeld door een collega en die ene taak duurt veel langer dan je had gedacht. Een planningstool kan deze problemen voor je wegnemen. Je planning digitaal uitwerken haalt ‘m uit je hoofd, waardoor je je beter kunt focussen. Daarnaast ga je waardevoller met je tijd om en bedenk je van tevoren goed hoeveel tijd een bepaalde taak je kost. Zo haal je veel meer uit de uren die jouw werkdag bevat! Handige apps zijn bijvoorbeeld Trello of Todoist.

3.      Zoom

Inmiddels zijn we er allemaal aan gewend geraakt: vanwege het coronavirus werken we veel meer thuis dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Dat betekent dat je je collega’s minder spreekt en alles digitaal moet. Zoom is een ideale tool om online meetings te houden. Je kunt ermee videobellen, je scherm delen met je gesprekspartners, chatten en een virtueel whiteboard te gebruiken. Alle benodigdheden voor een echte vergadering, maar dan op afstand. Alleen de koffie ontbreekt nog!

Zoek uit welke tool voor jou het beste werkt

De gouden tip is natuurlijk dat je moet ontdekken wat jij zelf het fijnste vindt. Wat voor de één wel werkt, kan voor de ander juist helemaal niet fijn zijn. Er zijn een hoop verschillende tools te vinden. Ben jij of is je team niet zo sterk met digitale hulpmiddelen? Dan loont het misschien om eens te kiezen voor een ICT training, waarbij je alle hulp krijgt aangereikt die nodig is voor een efficiëntere werkwijze. Kijk daarom vooral eens rond naar wat er mogelijk is, probeer verschillende dingen uit en kies uiteindelijk voor een vaste werkwijze.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...