Tips voor het kopen van de ideale zakelijke smartphone

Voor iedereen is het vinden van de ideale zakelijke smartphone anders. De ene persoon hecht namelijk veel waarde aan een snelle processor en een groot intern (werk)geheugen, zodat pagina’s snel worden geladen en allerlei documentatie, video’s en foto’s eenvoudig kunnen worden opgeslagen. De andere persoon maakt veel foto’s en filmpjes en is daarom juist op zoek naar een smartphone met een hoge resolutie camera. Zo ligt het vooral aan je eigen voorkeur en ervaringen uit het verleden op smartphonegebied wat de beste smartphone voor jou is. Hieronder enkele tips voor het kopen van de ideale zakelijke smartphone, zodat je aan de hand van de tips kunt kijken welke aspecten voor jou belangrijk zijn bij het uitkiezen van een zakelijke smartphone.

De populairste zakelijke smartphones van dit moment

Op dit moment zijn de iPhone 14 PRO en de Samsung S23 Ultra de populairste smartphones voor zakelijk gebruik. Wil jij een IPhone 14 PRO of Samsung S23 Ultra kopen? Kijk dan online goed naar de verschillen en de aspecten die voor jou van groot belang zijn voordat je een keuze maakt voor een (nieuwe) zakelijke smartphone.

Betrouwbaarheid

Uiteraard wil je dat de gegevens op je zakelijke smartphone goed beveiligd zijn. Kies daarom altijd voor een zakelijke smartphone van een bekende aanbieder of een bekend merk. Een smartphone van een Chinese webshop hoeft zeker niet slecht te zijn, maar je loopt wel risico’s met de apps en data die op je smartphone worden geïnstalleerd. Het is dan lastiger om je gegevens goed te beveiligen en te achterhalen hoeveel informatie er uit je telefoon gehaald kan worden, zonder dat je dat zelf weet.

Snelle werking, groot scherm

Bel je regelmatig in voor internationale online meetings via je zakelijke smartphone? Dan is het uiteraard van belang dat je een groot werkgeheugen hebt en een snelle processor, zodat je telefoon in staat is om de verbindingen super snel tot stand te brengen en deze ook stabiel te houden.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem speelt bij bovenstaand punt ook een belangrijke rol. Werken de laptops bij jullie op kantoor via IOS? Dan is het uiteraard aan te raden om als zakelijke smartphone een IPhone te kiezen die ook op het IOS besturingssysteem draait. Zo weet je zeker dat je alle belangrijke data en bestanden op dezelfde manier kunt openen en bekijken als op je laptop.

Digitale beveiliging

Zorg er ook altijd voor dat je zakelijke smartphone goed is beveiligd. Zijn er vanuit je werkgever bepaalde apps die gevoelige informatie bevatten? Ga hier dan altijd zorgvuldig mee om en zorg dat je telefoon goed is beveiligd. Zorg ervoor dat je een hotspot gebruikt in plaats van het gebruiken van openbare wifi. Je loopt dan namelijk een grotere kans dat iemand kan inbreken op jouw telefoon.

Bereikbaarheid

Uiteraard wil je met een zakelijke smartphone ten allen tijde bereikbaar zijn voor klanten of collega’s. De werkduur van de batterij speelt daarom ook zeker een rol bij het kiezen van de juiste zakelijke smartphone. Kies je een smartphone van Samsung of IPhone, dan weet je zeker dat deze telefoons ook over de juiste connectiviteit en bereikbaarheid beschikken. Kies je voor een zakelijke smartphone van een onbekender merk, dan ben je hier niet zeker van en zou het zomaar kunnen zijn dat je minder goed bereikbaar bent als je wilt videobellen naar een klant in Australië. Let hier dus ook goed op bij het uitkiezen van een zakelijke smartphone.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...