5 tips voor een zakelijke foto

Je bent als ZZP’er begonnen met een eigen bedrijfje. Los van het laten creëren van een huisstijl, POS materiaal en een logo voor jouw onderneming, wil je ook een goede zakelijke foto op je website hebben staan en een stukje over jezelf vertellen. De foto’s die je nu echter van jezelf hebt, vind je niet geschikt voor zakelijk gebruik. Maar wat is nu belangrijk bij het laten maken van een zakelijke foto? Wat zorgt ervoor dat een foto jou een zakelijke uitstraling geeft? Hieronder 5 tips voor een zakelijke foto.

Tip 1. Stand van de kin

Vind jij dat je last hebt van een onderkin? Doe je kin dan niet te ver omhoog, want dan wordt je kin juist benadrukt op de foto. Houd je kin dus op een natuurlijke hoogte om dit tegen te gaan en schiet de foto eventueel vanaf een hoger standpunt.

Tip 2. Positie voor de camera

Recht op een foto staan wordt niet aangeraden bij een zakelijke foto. Vaak hangen de handen er verloren bij en op een foto vanuit een rechte positie ben je op je breedst. Veel beter is het om half gedraaid of schuin te staan, waardoor je dit voorkomt en zorgt voor een open houding op de foto.

Tip 3. Zorg ervoor dat je haar goed zit

Zorg ook voor wat zakelijke kleding, in de vorm van een mooie pantalon, blouse of blazer. Ook een verzorgd kapsel en make-up geeft een professionelere en zakelijke uitstraling. Stijl je haar eens met de beste stijltang en besteedt extra aandacht aan je make-up, zodat je je automatisch zekerder voelt.

Tip 4. Natural look en houding

Weet je niet hoe je moet poseren of voel je je heel erg ongemakkelijk? Zorg ervoor dat je ontspant en het gewicht naar je achterste been verplaatst, zodat de houding automatisch al natuurlijker overkomt. De handen losjes langs het lichaam ziet er vaak saai en voorspelbaar uit. Zet eens een hand in je zij of een hand op je heup voor een speelser effect en een verrassende foto.

Tip 5. Glimlach

Het spreekwoord luidt niet voor niets: ‘a smile is the prettiest thing you can wear’. Mensen worden vrolijk van foto’s waarom mensen glimlachen. Met een gemaakte glimlach zal je snel door de mand vallen en dit zal je ook terug zien op een foto. Daarom gaat er nog steeds niets boven een spontane lach met heel het gezicht. Dit zal vreugde opwekken bij het zien van de foto en je zal automatisch op de foto staan met een open houding en blik, wat mensen aantrekt.

Extra tip: flits of zonlicht

Let bij het maken van een zakelijke foto ook op flits- of zonlicht. Dit kan zorgen voor rare blikken of halfopen ogen. Laat de fotograaf aftellen, sluit je ogen en open op het laatste moment je ogen weer, zodat je met open ogen en zonder grimas op de foto staat.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...