Tips voor het huren van een afvalcontainer voor je bedrijf

Het is als ondernemer een sport om op zoek te gaan naar wat je kan verbeteren in je onderneming. Dit kan bijvoorbeeld ook om de afvalbeheerstrategie gaan. Zo kan een rolcontainer huren in Utrecht weleens een heel groot verschil maken. Dit helpt je om de werkplek veiliger en hygiënischer te maken. Het is aan te raden om de vele opties door te nemen en zo een keuze te maken. Gebruik daarbij dan de tips die je hier krijgt.

Waar plaats je de container?

Het begint allemaal met het kiezen van een slimme plek voor de container. Als het gaat om MKB-afval, dan zij er verschillende stromen. Zoek dus een plek waar alles goed samenkomt. Het gaat niet alleen om de afstand tot de bron van het afval. Het gaat ook om de ruimte die je hebt, de regels die gelden en het soort ondergrond waarop je de container kan plaatsen.

Zorg dat alles klaar is

Wanneer je de juiste plek voor de geschikte container hebt gevonden, dan moet je deze ook gereedmaken. Zorg dat de spullen die er nu staan een goede andere plek krijgen. Zorg ook dat er bijvoorbeeld geen auto’s of zelfs bomen in de buurt staan. Daarnaast kijk je naar de juiste bereikbaarheid zodat alles er ook gemakkelijk in gegooid kan worden. Moet je de plek nog bestraten of met beton ingieten? Begin daar dan dus wel ook op tijd mee zodat het klaar is als de container komt.

Regel alles met de verhuurder

Het is gemakkelijk om een container te huren. Zorg wel dat alles goed is afgesproken en vastligt met de verhuurder. Op die manier weet je zeker dat alles op tijd wordt geleverd en ook weer wordt opgehaald. Het heeft geen zin om met een te volle container te zitten, of deze te laten ophalen wanneer deze nog niet half gevuld is.

Communiceer met de medewerkers

Wanneer je het afvalbeheer beter wilt aanpakken, dan is het slim om ook te zorgen dat iedereen binnen het bedrijf hieraan meedoet. Dat betekent dat je goed moet communiceren met het personeel over wat nu eigenlijk wel of niet de bedoeling is. Aan de hand daarvan kan je het dan nog beter verzorgen. Bespreek bijvoorbeeld wat er wel en niet in elke container moet. Dit is niet alleen gemakkelijk voor het scheiden, het helpt je ook boetes voorkomen omdat je stoffen op verkeerde wijze weggooit.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...