4 Tips om te zorgen voor een veilig kantoor

Een groot aantal mensen uit onze bevolking werkt op kantoor. Daarom is het ook cruciaal dat deze kantoren veilig ingericht zijn. Het is natuurlijk verschrikkelijk als er een ongeluk gebeurd. Hoe kun je je kantoor veilig maken? Dat lees je hier!

Voorzichtig zijn met elektriciteit

Op kantoor zijn er een heleboel verschillende elektrische apparaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei computers. Dit betekent dus ook dat er veel bedrading aanwezig is. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met losse draden. Iemand kan hier bijvoorbeeld over struikelen, waardoor er beschadigingen ontstaan. Dit is zeer gevaarlijk. Daarom wordt geadviseerd om losse draden aan elkaar te bevestigen door middel van kabelbinders (ook wel tyraps genoemd).

Zorg voor een EHBO-doos en een AED

Het zal zeker voorkomen dat er ongelukken gebeuren op het werk. Daarom is het aan te raden om altijd een EHBO-doos en een AED in de buurt te hebben. Het is ook belangrijk dat deze ook regelmatig worden gecontroleerd en dat de EHBO-doos ook wordt aangevuld. Deze spullen kunnen namelijk van levensbelang zijn als er ongeluk gebeurt. Hang de AED op een opvallende plek en zorg ervoor dat iedereen weet hoe je deze moet gebruiken.

Veiligheidspictogrammen voor noodsituaties

Als er brand uitbreekt, is het cruciaal dat elke medewerker weet waar de nooduitgang is. Dit kan makkelijk worden aangegeven via veiligheidspictogrammen. Je kunt deze borden ook gebruiken voor onder andere de AED en verzamelpunten. Iedereen weet gelijk wat deze pictogrammen betekenen. Daarom zijn ze ook zeer effectief!

Een klein dingetje maakt zoveel verschil

Een goede hygiëne zorgt ervoor dat minder medewerkers ziek raken. Dit is niet alleen fijn voor de medewerkers zelf, maar ook voor de bedrijfsleider. Het schoonmaken van onder andere de deurklinken en toetsenborden is een kleine moeite, maar je krijgt er ontzettend veel voor terug. Zeker nu het griepseizoen begint is het dus van belang dat alles goed wordt schoongemaakt. Daarnaast zorgt het er ook nog voor dat corona buiten de deur wordt gehouden. Een veiliger kantoor creëer je dus door goed om te gaan met losse bedrading. Daarnaast moet er gezorgd worden voor een goed gevulde EHBO-doos en een AED. De veiligheidspictogrammen helpen in noodsituaties. Hygiëne is een kleine moeite, maar zorgt voor grote verschillen. Met deze tips ben je al goed op weg naar een veilig kantoor!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...