Tips voor de transport: werken met een tachograaf

Het is voor chauffeurs belangrijk om met een tachograaf te werken. Het helpt je om te voldoen aan de regels op het gebied van rij- en rusttijden.

Het is zelfs zo dat hier boetes en straffen aan verbonden zijn. Door de tachograaf in te zetten kan je dat dus gemakkelijk voorkomen. Bedenk je daarbij ook dat de straffen niet alleen bij de chauffeurs liggen, maar ook bij het team dat erachter zit. Dat maakt het alleen maar nog belangrijker. De techniek wordt al vele jaren gebruikt en is alleen maar beter geworden door de jaren heen.

De juiste regels volgen

Het fijne aan het werken met de tachograaf is dat het makkelijker wordt om de regels te volgen. In de eerste plaats gaat het over de rijtijden. Een chauffeur mag 9 uur rijden op een dag. In een week mag het 56 uur zijn en in twee weken 90 uur. Daar staan natuurlijk ook rusttijden tegenover. In een week moet dat minimaal 45 uur zijn. Bovendien moet daar een week van rust aan vooraf zijn gegaan. Er zijn daarnaast ook nog wat meer specifieke regels. Het is goed om daar dus ook wel zicht op te houden.

Alles goed voor ogen

Het werken met een digitale tachograaf helpt je om alles goed voor ogen te houden. Daarin worden alle gegevens verzameld. Het voordeel voor ondernemers is dat je dan ook veel meer mogelijkheden hebt om de zaken te analyseren. Daarom is het belangrijk om ook met regelmaat de zaken uit te lezen en daarmee aan de slag te gaan. Dit kan niet alleen beter zijn voor de veiligheid, je kan er ook zakelijk voordeel uit halen. Je kan namelijk al snel zien waar het allemaal nog beter kan. Dat is uiteindelijk ook waar het jou als ondernemer om gaat.

Beter omgaan met de regels

Het is vooral voor bedrijven met internationale routes belangrijk om de werktijden goed bij te houden. De resultaten met deze middelen zijn natuurlijk veel nauwkeuriger. Zo kan je ook veel sneller en gemakkelijker alles verwerken. Dit is belangrijk want de administratie van de vloot voertuigen moet natuurlijk perfect zijn. Daarom is het ook fijn dat je dit allemaal heel gemakkelijk kan aanbieden. Dit neemt veel stress en zorgen weg. Het is op die manier goed mogelijk om de regels op een duidelijke manier te volgen. Deze benadering levert je dan ook heel veel op als ondernemer.

Altijd blijven ontwikkelen

Het is goed om de zaken altijd te blijven ontwikkelen. Dat is hoe je als ondernemer vooruitgang blijft boeken. Het is zaak om goed te kijken naar waar de mogelijkheden voor je liggen. Zo kan je bijvoorbeeld de digitale tachograaf regelmatig voorzien van innovatieve nieuwe zaken. Daardoor kan je alleen maar meer bijhouden. Wat je dan ook weer helpt om nog meer grip op de zaken te houden. Dat is belangrijk, want als ondernemer is dit een manier om te verdienen. Daar gaat het je uiteindelijk wel ook om natuurlijk. Alle reden om dit dus altijd te doen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...