5 tips voor een opgeruimde werkplek

Veel mensen hebben moeite met het in stand houden van een “clean desk policy”, terwijl een opgeruimde werkplek veel voordelen met zich mee brengt. Zo draagt een schoon en opgeruimd bureau onder andere bij aan een hogere productiviteit. Kan jij wel wat tips gebruiken om jouw werkplek opgeruimd te houden? Lees hieronder vijf nuttige tips!

1. Zorg voor voldoende opbergruimte

Meer opbergruimte betekent niet dat je ook meer rommel kunt opbergen in de lades. Toch is het fijn om archiefkast, ladeblok of roldeurkast op je werkplek te hebben staan. Hierin kan je alle belangrijk documenten en overige spullen opbergen. Vooral roldeurkasten zijn een aanrader. Deze bieden veel opbergruimte, waardoor je jouw kantoor netjes en georganiseerd houdt.

2. Bewaar alleen noodzakelijke documenten

Vind jij het lastig om brieven, documenten en aantekeningen weg te gooien? Dan is de kans groot dat je bureau al snel weer een rommeltje wordt. Daarom is het belangrijk om kritisch te kijken welke documenten je écht nodig hebt. Voor lopende projecten of activiteiten is het logisch dat je het desbetreffende papierwerk bewaard, maar zorg er dan wel voor dat je deze netjes opbergt.

3. Digitaliseer documenten

Het digitaliseren van documenten kan tegenwoordig erg gemakkelijk door ze te scannen. Zo staan ze online en slingeren ze niet meer rond op je bureau. Het digitaliseren van documenten ruimt dan ook lekker op.

4. Dagelijks opruimen

Je werkplek opruimen is een ding, maar het opgeruimd houden van je bureau is voor veel mensen lastig. Onze tip is dan ook om elke dag aan het einde van je werkdag je bureau op te ruimen. Je werk klaar? Binnen vijf minuten heb je jouw werkplek opgeruimd. Zo begin je de volgende dag aan een opgeruimd bureau.

5. Gebruik een notitieblok

Tijdens het werken schrijf je regelmatig even snel wat op. Een notitieblok is ideaal voor to-do lijstjes of voor notities tijdens een telefoongesprek. Het fijne aan een notitieblok is dat je geen last hebt van rondslingerende papieren. Een simpel schrijfblok bij de hand hebben is ideaal.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...