Tips om op zakelijke energiekosten te besparen

Besparen op de zakelijke energiekosten? Daar zeg jij vast geen nee tegen. Er zijn verschillende eenvoudige manieren die er voor zorgen dat jouw jaarlijkse zakelijke energiekosten een paar honderd euro per jaar dalen. Geld dat je veel beter kunt gebruiken voor andere betalingen of kunt investeren in nieuwe projecten. Wil jij ook besparen op deze kostenpost? Lees dan snel verder, hieronder zijn er namelijk diverse handige tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1. Isoleren van het bedrijfspand

De eerste tip en tevens één van de meest efficiëntste manieren om op de zakelijke energiekosten te besparen is een goede isolatie van het bedrijfspand. Zo ben je er van verzekerd dat gedurende de koude maanden, de opgewekte warmte veel beter in het pand blijft hangen en niet zomaar verdwijnt. Kortom, de verwarming kan een standje lager en hoeft minder lang aan. Daarnaast zorgt een goed geïsoleerd bedrijfspand er tevens in de zomermaanden voor dat de warmte buiten blijft en de koudere lucht binnen in de werkruimte. Profijt bij diverse jaargetijden dus.

Tip 2. Slimme meter voor slimmerds

In Nederland hebben we te maken met piek- en daluren als het om elektriciteit gaat. Zo betaal je in de daluren een flink stuk minder stroomtarief, mits je een elektriciteitsmeter met twee telwerken hebt. Door een slimme meter aan te schaffen, ontvang je automatisch dit tarief. De slimme meter kan gezien worden als een verstandige aanschaf voor de zaak. Dankzij deze meter krijg je namelijk een beter inzicht in je energieverbruik. Het zorgt voor bewustwording en laat maandelijks zien waar je op kunt besparen.

Tip 3. Energiebelasting en aansluiting controleren

Zijn er meerdere energieaansluitingen binnen jouw pand? Dan is het verstandig om te controleren of deze al zijn samengevoegd. Dankzij samenvoeging kun je namelijk in aanmerking komen voor voordelige tarieven met betrekking tot de energiebelasting. Controleer daarnaast eens het type gasaansluiting binnen het bedrijf. Wellicht heb je een grootverbruiksaansluiting terwijl dit helemaal niet nodig blijkt te zijn. Dit kunnen onnodige extra euro’s zijn omdat je betaalt voor de zwaarte van gasaansluiting binnen jouw pand. Mogelijkerwijs is een kleinere gasaansluiting ruim voldoende?

4. Vergelijken en overstappen

Tot slot kun je flink besparen door regelmatig van energieleverancier te veranderen. Tegenwoordig zijn er veel handige websites waarbij je verschillende energieleveranciers vergelijken kunt met elkaar. De juiste overstap kan per jaar honderden euro´s op de energierekening besparen. Zo zijn er dikwijls mooie overstap aanbiedingen te vinden bij diverse energiebedrijven.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...