Tips voor het inrichten van je horeca interieur

Je bent bezig met het opzetten van een eigen horecaonderneming en uiteraard wil je wel dat alles er tiptop in orde uitziet. Maar hoe richt je je horeca interieur in? En wat voor stijl kies je hiervoor? Hieronder tips voor het inrichten van je horeca interieur.

Doelgroep

Welke doelgroep wil je in jouw horeca onderneming aan gaan trekken? Wie is jouw doorsnee klant? Welke leeftijd en met welke achtergrond? Is het een simpel lunchtentje of een restaurant dat (chique) diners opdient? Deze punten zijn belangrijk bij het afvragen hoe je je interieur moet inrichten. Is het een wat chiquere eetgelegenheid? Kies dan voor een strakke, elegante uitstraling. Is het een eetcafé of lunchtentje waarbij ze continu rondlopen met een kek horeca dienblad? Dan kun je bijvoorbeeld voor een industriële look kiezen met veel hout en staal.

Verlichting

Ook verlichting kan een hele grote rol spelen bij de uitstraling die jouw horeca onderneming heeft. Bij een bar past wat meer gedempte verlichting, eventueel rondom de bar en rondom een podium of in de hoeken. Felle verlichting past daar zeker niet. In een eetgelegenheid is het belangrijk dat je kunt zien wat er op je bord ligt, maar dat je niet verblind wordt door het felle licht. Ook hier moet je dus een balans tussen zien te vinden om de perfecte verlichting voor jouw horecagelegenheid te kunnen installeren.

Het geluid

Akoestiek is zeer belangrijk. Kun jij degene tegenover jou aan tafel niet eens verstaan of hoor je de geluiden van de horeca keukenapparatuur continu door de zaak heen galmen? Dan is er dus sprake van slechte akoestiek. En dit kan erg storend zijn voor bezoekers. Dit kan verholpen worden door bijvoorbeeld zware gordijnen op te hangen of de ruimte te vullen met een aantal grote objecten zodat de akoestiek verandert en gedempt wordt.

Eyecatcher

Een grote eyecatcher in je horecazaak is heel tof! Zo zorg je er altijd voor dat de aandacht naar een bepaald punt wordt getrokken en bezoekers hierover lang zullen napraten. Het kan een mooi schilderij, groot beeld, bepaalde muurschildering of een kek behangetje zijn. Ook een grote tafel, lamp of bank middenin de zaak kan een echte eyecatcher vormen.
Overigens kan horeca keukenapparatuur ook functioneren als eyecatcher. Wat dacht je van een luxe koffiezetapparaat, barbecue of grill apparaat? In de juiste setting kan elk onderdeel van je inrichting functioneren als eyecatcher.

Professional

Heb je geen gevoel voor styling en vind je er ook niets aan? Bespaar jezelf dan tijd en ergernis en huur een professional in die voor jouw horecazaak het perfecte interieur kan ontwerpen. Deze persoon zal hoogstwaarschijnlijk eerst vragen wat de gemiddelde bezoeker van jouw onderneming gaat zijn om hier het horeca interieur ook goed op af te kunnen stemmen en te zorgen voor de juiste verlichting en akoestiek om het interieur tiptop in orde te maken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...