5 tips voor een coronaproof kantoor

Voorlopig ziet het er nog niet naar uit dat het aantal corona besmettingen op korte termijn snel terug loopt. Steeds meer mensen hebben moeite om zich thuis beter te concentreren en dus hun werk te doen, waardoor steeds meer mensen ernaar verlangen om weer naar kantoor te gaan. Gaan jouw medewerkers steeds meer op kantoor aan de slag? Dan is het nodig om een aantal maatregelen te nemen om je kantoor corona proof te maken. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Doe dan je voordeel met de vijf tips die we in dit artikel geven!

1. Desinfectiezuilen

Voor een coronaproof kantoor is het allereerst belangrijk dat alle medewerkers gemakkelijk hun handen kunnen desinfecteren. Daarom is het verstandig om op verschillende plekken op kantoor een desinfectiezuil of pompje neer te zetten.

Naast meerdere plekken waar medewerkers hun handen kunnen desinfecteren is het ook van belang om het kantoor goed schoon te maken. Zorg bijvoorbeeld voor ontsmettingsdoekjes, zodat medewerkers af en toe zelf het koffieautomaat, hun bureau of deurklinken kunnen schoonmaken.

2. Veilige werkplekken

Naast het schoonhouden van de werkplekken is het ook van belang om de bureaus af te schermen. Met kunststofplaten op maat kan je de werkplekken goed van elkaar afschermen, zodat collega’s niet met elkaar in contact komen. Zeker als de bureaus in je kantoorpand naast elkaar staat is het gebruiken van plexiglas op maat ideaal. Zo hoef je niet het gehele kantoor te verbouwen om iedereen corona proof te laten werken.

3. Maak een looproute

In sommige kantoorpanden kan het lastig zijn om de anderhalve meter afstand aan te houden. Bijvoorbeeld in de gangen of bij het koffiezetapparaat. Is dit bij jou op kantoor het geval? Dan is het slim om een looproute te maken.

4. Vergaderen op afstand

Vergaderingen gebeuren bij veel bedrijven in een kleine vergaderruimte, waarbij iedereen aan een tafel zit. Om coronaproof te vergaderen adviseren wij om te vergaderen op afstand. Bijvoorbeeld met Google Hangouts, Skype, Google Meet of Zoom.

5. Verschillende lunchtijden

Coronaproof werken op anderhalve meter afstand is met bovenstaande tips mogelijk. Toch moet er ook rekening gehouden worden met de lunch. Vaak is de anderhalve meter afstand aanhouden in de kantine erg lastig. Daarom is ons advies om verschillende lunchtijden aan te bieden.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...