Thuiswerken? Tips voor een snellere internetverbinding!

Werken vanuit huis wordt steeds populairder. Het aantal mensen dat thuiswerkt is de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen. En zeg nu zelf, er zijn flink wat voordelen te benoemen aan deze manier van werken uiteenlopend van eten en drinken binnen handbereik tot werken in je oude kloffie. Heel fijn dus! Een grotere hoeveelheid thuiswerkers, zorgt daarentegen wel dat het internet-netwerk een stuk zwaarder belast wordt. Toch hoef je jezelf geen zorgen te maken hierom, want dankzij onderstaande tips weet jij precies hoe je kunt zorgen voor een snellere internetverbinding op je thuiswerkplek!

Het modem: checken en verplaatsen

Allereerst is het belangrijk om het model van je modem te checken. Is deze ouder dan een jaar of zes? Dan wordt het de hoogste tijd om het modem te vervangen. De nieuwste modellen zijn tegenwoordig een stuk stabieler en sneller dan oudere varianten. Ook is het verstandig om de positie van het modem eens te beoordelen. Hierbij geldt: hoe dichter bij het modem, des te sterker de verbinding en de netwerksnelheid. Plaats het modem dan ook op een centrale plek, rechtop en op een wat hogere positie voor zo min mogelijk obstakels.

Computer- en internetsnelheid meten

Een trage internetverbinding wordt in sommige gevallen ook veroorzaakt door je PC of laptop. Voorbeelden hiervan zijn onvoldoende geheugen, slecht onderhoud of virussen. Deze factoren zijn echter eenvoudig te verhelpen met onder meer een goede virusscan en uitbreiding van het geheugen. Daarnaast beloven internet-providers een bepaalde internetsnelheid. Door een speedtest uit te voeren kun je deze snelheid zelfstandig meten en controleren. Blijkt de internetsnelheid lager dan beloofd? Dan kan je provider helpen dit probleem op te lossen.

Access points & Wi-Fi repeaters

Naast het controleren van bepaalde factoren, kan het aanschaffen en toevoegen van bepaalde producten ook bijdragen aan een snellere en betere internetverbinding. Een voorbeeld hiervan zijn Wi-Fi repeaters. Deze repeaters dienen geplaatst te worden op plekken waar je internetverbinding onvoldoende signaal afgeeft. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, vangt een Wi-Fi repeater het signaal van de Wi-Fi router op en herhaalt hij deze. Een andere mogelijkheid is het installeren van één of meerdere access points, hiermee vergroot je tevens het Wi-Fi bereik.

Geen ongenodigde gasten

De laatste tip en zeker niet onbelangrijk: zorg voor een beveiligde internetverbinding. Door een wachtwoord in te stellen voorkom je dat er ongenodigde gasten meeliften op jouw verbinding. Hoe minder mensen gebruik maken van het netwerk, des te sneller jouw internetverbinding zal zijn.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...