Telefoon kapot? Dit is waarom reparatie de beste keuze is!

Overweeg eens een telefoon reparatie. Wist je dat een batterij vervangen heel goedkoop is en dat je daarmee duurzaam bezig bent?

Vroeger kon je een kapotte mobiel net zo goed weggooien. Nieuwe telefoons hadden in de tussentijd zoveel meer functies en betere camera’s gekregen. Tegenwoordig is dit anders. Voor veel mensen voldoet hun huidige mobiel volledig aan hun wensen. Deze trend zie je vanaf de iPhone 10 ongeveer. Dit maakt telefoon reparaties een bijzonder slimme keuze. Waarom dit zo is, en waarvoor jij een telefoon reparatie kunt overwegen, dat lees je in de volgende alinea’s.

Upgrade in plaats van reparatie

Je kunt de telefoon reparaties van nu meer zien als een upgrade dan als een reparatie. Als jij krassen op je scherm hebt, of een barst erin, dan is reparatie en goede keus. Maar ook voor dingen die je minder merkt, maar die wel irritant zijn, kun je naar een telefoonreparateur gaan. Je batterij gaf ooit een lekker lange tijd stroom, maar na verloop van jaren is dit steeds minder geworden. Je merkt het misschien niet direct zoals een barst, maar hoe fijn zou het zijn als je weer langer dan een dag ermee kunt? Vaak kost een batterij vervangen niet meer dan 100 euro, afhankelijk van het type telefoon. Snel die upgrade laten uitvoeren dus.

Is een telefoonreparatie ingrijpend?

Helemaal niet, een telefoonreparatie is snel, vaak binnen een uur al klaar. Je kunt er dus gewoon op wachten. Bovendien garanderen goede bedrijven voor telefoon reparaties geen dataverlies! Ga wel altijd naar een erkend bedrijf om teleurstelling te voorkomen. Het neefje van een buurjongen van een klasgenoot er met z’n schroevendraaiers op los laten is een minder goed idee.

Duurzaam, snel en voordelig

Je telefoon laten repareren is duurzaam, je hoeft namelijk geen nieuwe te kopen. Dit scheelt in afval en, doordat er geen productie van een nieuwe mobiel nodig is, bespaar je materiaal en energie. Daarnaast is het snel. De telefoonreparatie winkel is al klaar nog voor jij een nieuwe mobiel hebt kunnen uitzoeken. Tot slot, het laten repareren van je mobiel is veel goedkoper dan een nieuwe mobiel kopen. Voor een iPhone X krijg je nu nog zo weinig, terwijl het een prima toestel is. Een nieuwe batterij of nieuw scherm maakt dat jij hem weer een paar jaar langer kunt gebruiken zonder dat je het gevoel krijgt dat je telefoon oud is. Na reparatie voelt je mobiel namelijk weer als nieuw.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...