Succesvol netwerken doe je zo!

Als young professional of ondernemer is netwerken erg belangrijk. Hoe meer mensen je kent, hoe meer kansen je in de toekomst krijgt! Echter zijn  er nog veel mensen die netwerken niet goed onder de knie hebben. Daarom geven we in dit artikel wat tips waarmee jij je netwerk uit kunt breiden.

Online contact leggen

Netwerken begint tegenwoordig vaak online. Het meest gebruikte platform hiervoor is LinkedIn. Zorg dus dat je een representatief LinkedIn profiel hebt. Vermeld hierop je relevante werkervaring, voeg connecties toe en gebruik een zakelijke profielfoto. Wanneer je geen professionele foto van jezelf hebt kun je er eentje laten maken bij LINK Fotografie. Wanneer je profiel in orde is, kun je op zoek gaan naar potentiële connecties. Zoek naar mensen die actief zijn in hetzelfde werkveld als jou, door bijvoorbeeld bij je huidige connecties te kijken. Wanneer je interessante mensen hebt gevonden kun je ze een berichtje sturen en toevoegen als connectie.

Offline verder gaan

Wanneer je wat online contacten hebt gelegd, is het tijd om het contact offline voort te zetten. Online contacten zijn leuk, maar je krijgt pas echt een connectie met iemand als je hem/haar in het echt hebt gesproken. Maak dus bijvoorbeeld een afspraak om eens een kop koffie te gaan drinken, of loop eens binnen bij de zaak van je potentiële zakenpartner.

Visitekaartje

Als ondernemer of young professional is het belangrijk om altijd een visitekaartje bij te hebben. Als je naar potentiële klanten gaat, maar ook als je bijvoorbeeld naar een beurs gaat of gewoon even gaat lunchen met een collega. Je weet immers nooit wanneer je een potentiële connectie tegen kunt komen!

Aandacht

Wanneer je in gesprek bent met een andere ondernemer of young professional, zorg dan dat je ook je volledige aandacht hebt bij het gesprek. Stel vragen om te kijken of er bijvoorbeeld een samenwerking in zit, en ga niet de hele tijd op je telefoon zitten.

Netwerkborrels

De laatste tip is om regelmatig netwerkborrels te bezoeken. Hier komen mensen uit hetzelfde werkveld als jou samen met hetzelfde doel: interessante connecties leggen voor de toekomst! Wanneer je werkzoekende bent, is het verstandig om je CV mee te nemen naar dit soort bijeenkomsten.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...