Alle soorten verpakkingsmateriaal in één overzicht

De betekenis wordt al duidelijk als je het woord uitspreekt ‘verpakkingsmateriaal’ is materiaal om zaken te kunnen verpakken. Dit kan variëren van een envelop tot een grote kartonnen doos of plastic bubbeltjesfolie. Maar wat voor soorten verpakkingsmateriaal is er al allemaal en waar kun je het voor gebruiken? Hieronder alle soorten verpakkingsmateriaal in één overzicht.

Verpakkingsmateriaal kun je dus gebruiken om vrijwel alles te verpakken voor bijvoorbeeld een verhuizing of als pakketje op de post. Verpakkingsmateriaal is heel veelzijdig en kan voor veel toepassingen gebruikt worden. Onder soorten verpakkingsmateriaal vallen onder andere:

Verpakkingsfolie

Verpakkingsfolie wordt voornamelijk gebruikt om elegante objecten in te pakken zoals een schilderij of beeld. Vaak wordt hier eerst verpakkingsfolie omheen gedaan en vervolgens wordt er bubbeltjesplastic of dik karton omheen gewikkeld, zodat het object bij transport niet beschadigd kan raken.

Zegeletiketten

Zegeletiketten zijn erg leuk omdat je was warm kunt maken en hier je eigen zegel in kunt drukken. Zo kun je een object verzegelen, maar kun je het zegeletiket ook gewoon gebruiken als leuke toevoeging aan je pakketje of envelopje.

Verpakkingsmateriaal

Onder verpakkingsmateriaal valt onder andere; bubbeltjesplastic, karton, folie, papieren vulmateriaal en wollen vulmateriaal. Dit materiaal wordt gebruikt om pakketjes te verpakken voor verzending, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om bij een verhuizing ervoor te zorgen dat bepaalde spullen niet beschadigen tijdens het vervoer in een vrachtwagen of busje. Door het dik in te pakken met verpakkingsmateriaal, voorkom je dat er iets gebeurt met je geliefde spullen.

Verzendkokers

Verzendkokers worden veel gebruikt om werktekeningen, ontwerpen of andere papieren objecten veilig te kunnen versturen zonder dat ze beschadigen. Een verzendkoker is meestal gemaakt van hard karton en kan via de post verstuurd worden.

Elastiek en labels

Met elastieken en labels maak je een pakketje af. Meestal zet je met elastieken een onderwerp extra goed vast en plak je aan het einde een label op je pakketje met het adres erop om zo het pakketje te kunnen verzenden via de post of een vervoersbedrijf.

Dozen

Kartonnen dozen worden nog steeds het meeste gebruikt bij het verzenden of vervoeren van pakketjes. Vaak wordt de doos eerst gevuld met verpakkingsmateriaal en vervolgens wordt de doos naar de post gebracht of verstuurd door een vervoersbedrijf.

Enveloppen

Uitnodigingen, certificaten en documenten in het algemeen worden vaak bewaard en verstuurd in enveloppen. Ook veel bedrijven maken gebruik van enveloppen om rekeningen te versturen of om informatie te verstrekken. Hoe dan ook blijft een envelop één van de meest gebruikte manieren om informatie op papier te verzenden.

Plakband

Vrijwel elk pakket, elke doos en elke envelop wordt dichtgeplakt met plakband. Dit kan normaal, doorzichtig plakband zijn om een envelop dicht te plakken of sterke grijze ducttape om ervoor te zorgen dat dozen tijdens vervoer netjes dicht blijven.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...