Snel en duurzaam zakelijk bellen doe je zo

Maakt jouw organisatie al gebruik van een eSIM, ter vervanging van de klassieke fysieke simkaart? Het gebruik van een eSIM biedt verschillende voordelen. Collega’s hoeven niet meer naar kantoor te komen om zakelijk te kunnen bellen, evenals dat zij hun zakelijke nummer kunnen combineren met een privénummer in hetzelfde toestel. Voor veel werkenden is het een grote ergernis, om dagelijks twee telefoons mee te moeten nemen. Een zakelijk nummer ook privé gebruiken of andersom is vaak geen optie. Eenmaal vertrokken bij de organisatie, wil men niet meer worden benaderd door leveranciers en collega’s.

Duurzaamheid een steeds belangrijker thema voor bedrijven

Niet alleen wil je het zakelijk bellen zo makkelijk mogelijk maken voor collega’s, ook duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Dit betekent dat organisaties de levensduur van toestellen proberen te verlengen, door bijvoorbeeld standaard een hoesje mee te geven. De voorkeur gaat hierbij uit naar een bookcase, welke om het volledige toestel valt. De kans op schade en het vroegtijdig moeten vervangen van het apparaat neemt hiermee af. Niet alleen wordt een toestel vaak geleverd met hoesje, ook de keuze voor bijvoorbeeld een refurbished iPhone of Samsung smartphone is populair.

Het voordeel van bijvoorbeeld de iPhone X refurbished kopen is tweeledig; aan de ene kant levert het een financieel voordeel op, aan de andere kant wordt het milieu niet onnodig zwaar belast. Een refurbished iPhone of Samsung smartphone gaat vaak nog lange tijd mee. In hoeveel jaar schrijft jouw organisatie een toestel af?

Refurbished iPhone of Samsung telefoon met nieuwe onderdelen

Bij een refurbished iPhone of Samsung smartphone worden kritieke onderdelen voor je vervangen; het toestel ondergaat een flinke opknapbeurt voordat deze opnieuw verkocht wordt. Daarbij profiteer je net als bij een nieuw toestel van garantie op de refurbished iPhone en Samsung telefoon. Het verzekert je ervan, dat je de komende tijd vooruit kunt met een kwalitatief goede smartphone. Logischerwijs geldt dit voornamelijk voor de refurbished telefoons die je bij vertrouwde providers en aanbieders aanschaft. Er zullen ook aanbieders te vinden zijn, die de ingeleverde toestellen opknappen met onderdelen van andere producenten.

Exporteren van oude telefoons binnen je organisatie

Kijk niet alleen naar de mogelijkheid om als organisatie refurbished telefoons te gebruiken. Het is ook interessant om de toestellen die je zelf niet meer gebruikt te laten exporteren naar derdewereldlanden. Hier krijgen de telefoons een tweede of misschien zelfs derde leven. Wel zo duurzaam!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...