Sinterklaas vieren op het werk? 5 tips!

Sinterklaas is een feest dat in heel Nederland wordt gevierd. Vaak wordt het vooral gevierd voor de kinderen. Maar ook voor volwassenen kan het leuk zijn om sinterklaas te vieren. Het vieren van sinterklaas voor volwassenen gaat wat anders dan wanneer je dit viert voor kinderen. Wanneer je op het werk sinterklaas wilt vieren, zijn er een aantal dingen die je anders kunt doen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale sinterklaasgeschenken voor personeel. Hier zul je een aantal tips vinden die je kunnen helpen om sinterklaas te vieren op het werk.

Een klein cadeautje bij binnenkomst op het kantoor

De meest makkelijke manier om sinterklaas te vieren op het werk is door simpelweg iedereen een klein cadeautje te geven. Hoewel jezelf sinterklaas bent uitgegroeid, kan het nog steeds wel leuk zijn voor iedereen om een klein cadeautje te ontvangen. Leg daarom voor iedere werknemer een klein cadeautje klaar die ze in de ochtend tijdens binnenkomst op het kantoor kunnen ontvangen.

Lootjes trekken

Een andere manier om sinterklaas te vieren is door de werknemers zelf lootjes te laten trekken. Hierbij kopen werknemers cadeautjes voor elkaar. Voor wie je een cadeautje koopt, hangt af van wie er op je lootje staat. Het leuke is wanneer het trekken van lootjes volledig willekeurig gebeurt. Daardoor weet je nooit voor wie je een cadeautje moet kopen. Het trekken van lootjes kun je ouderwets doen door de naam van iedereen op te schrijven en vervolgens uit een doos te trekken. Maar je kunt het ook eenvoudig online doen.

Gedichten schrijven

Het vieren van sinterklaas wordt nog leuker wanneer iedereen gedichten voor elkaar schrijft. Dit maakt het geven van een cadeautje nog persoonlijker. Zorg ervoor dat de gedichten leuk en gezellig blijven. Je zit nou eenmaal op het werk en je moet het wel professioneel houden. Wees dus voorzichtig met je gedichten en zorg ervoor dat het voor iedereen leuk blijft.

Rekening houden met collega’s

Bij het kiezen van een cadeau is het belangrijk om rekening te houden met collega’s. Sommigen zijn bijvoorbeeld aan het lijnen waardoor het geen goed idee is om bijvoorbeeld chocola als cadeau te geven. Zorg ervoor dat je een gepast cadeau geeft waar de ontvanger echt iets aan heeft.

De rol van sinterklaas

Het vieren van sinterklaas is niet helemaal volledig zonder sinterklaas zelf natuurlijk. Sommige werknemers vinden het wel leuk om een keertje als sinterklaas op het werk te komen. Het hebben van een sinterklaas op het werk zal de sfeer heel erg opvrolijken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...