Dé belangrijkste SEO trends voor 2023 op een rijtje

Wil jij met je bedrijf graag mee blijven doen op het gebied van online marketing en de laatste technische kennis op blijven doen op het gebied van SEO (zoekmachine optimalisatie)? Hieronder zetten wij de belangrijkste SEO trends voor 2023 op een rijtje.

Tiktok en SEO

Tiktok is een platform wat vooral onder jongeren erg hip is, waarmee je korte videoclips kunt maken en deze ook kunt delen of bekijken. Ook via Tiktok kunnen bedrijven gebruik maken van SEO door bepaalde zoektermen en/of links in hun video’s te verwerken en door te laten linken naar hun eigen pagina’s of website. Mocht je hier nou meer over willen weten dan kun je altijd een Tiktok training volgen.

In opkomst: kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is steeds meer in opkomst. Deze feature is nog niet zover dat het online marketeers en hun gemaakte content kan vervangen, maar er wordt wel sterk gemerkt dat de kwaliteit van chatbots met kunstmatige intelligentie beter en beter wordt. Als zoekmachines zoals Yahoo of Google erachter komen dat je werkt met een website die gebruik maakt van deze bots, dan riskeer je een lagere vindbaarheid via de zoekmachines.

Lokale zoekopdrachten

Om ervoor te zorgen dat je de juiste doelgroepen kunt bereiken als je een fysiek bedrijf bent, kun je je focussen op lokale marketing. Denk hierbij aan lokale zoekopdrachten en het voeren van online marketing gefocust op lokale/regionale doelgroepen. Zo weet je zeker dat je de juiste doelgroepen te pakken hebt en je je online marketing hier heel gefocust op kunt loslaten.

Reviews van hoog niveau

Bezit jij een website of webshop met veel goede recensies van gebruikers of consumenten? Dan is de kans groot dat Google je beloond met een betere vindbaarheid via de zoekmachines. Google vindt het van groot belang dat een website kwalitatief goede recensies bevat. Heeft jouw website alleen Nederlandse recensies in plaats van Engelse recensies? Dan zal het binnenkort voor Google ook mogelijk zijn om deze recensies te herkennen en hier extra waarde aan toe te kennen.

Heb je echt geen idee hoe je online marketing in kunt zetten voor je bedrijf en je dit onderdeel kunt verbeteren? SEO uitbesteden aan een professional is dan altijd een goede optie. Online marketing is en wordt steeds belangrijker voor bedrijven als één van de aspecten om op te vallen tussen de concurrentie in hetzelfde vakgebied of sector. Iemand die dagelijks werkt aan het verbeteren van online marketing voor bedrijven kan je prima vertellen wat er verbeterd kan worden aan de bestaande online marketing van jouw bedrijf en wat eventuele verbeterdoelen kunnen zijn die je samen op kunt stellen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...